per fles
€ 12,35
11,75
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Apulo Salento Rosso – Masseria Altemura

Diep robijnrood, geurt intens naar fruit, waarbij vooral pruimen en gedroogde kersen opvallen. Smaakt droog en rond, met een gemarkeerde fruitigheid. De Apulo Rosso is een op en top Salentinese rode wijn van primitivo druiven en 25% negroamaro. Traditioneel, dus zonder nieuw eikenhout gerijpt.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Wijnkaartbeschrijving

Diep robijnrood, geurt intens naar fruit, waarbij vooral pruimen en gedroogde kersen opvallen. Smaakt droog en rond, met een gemarkeerde fruitigheid.

Wijnspijssuggestie

Warmbloedige begeleider van geroosterd en gegrild vlees, worst en niet te scherpe kazen.

Extra informatie

Als de hoge hak van een dameslaars wijst het schiereiland Salento naar het zuidoosten, ingeklemd tussen de Adriatische en Ionische Zeeën. Hier bezit de familie Zonin de Masseria Altemura. Een masseria is een eeuwenoude, burchtachtige herenboerderij rond een stoere toren. Naar alle kanten strekt het 300 hectare grote bezit zich uit. 150 daarvan zijn wijngaarden terwijl 40 zijn beplant met olijfbomen. Onder de schaterende zon van Apulië worden hier wijnen gemaakt van oude, inheemse druivenrassen zoals bijvoorbeeld de primitivo en de negroamaro. De Apulo Rosso is een op en top Salentinese rode wijn van primitivo druiven en 25% negroamaro. Traditioneel, dus zonder nieuw eikenhout gerijpt. Geurt intens naar fruit, waarbij vooral pruimen en gedroogde kersen opvallen. De smaak is droog en rond, met een gemarkeerde fruitigheid.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Apulo Salento Rosso – Masseria Altemura” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *