per fles
€ 7,60
7,00
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Arbos Nero D’Avola / Merlot

Diep donkerrood en een intens bouquet van kersen en bessen dat zich verder ontvouwt in de rijke, fluwelen smaak met zachte tannines. De nero d’avola (85% van de blend) is een droom voor wijnmakers die opwindend rood voor ogen hebben. Hij levert verrukkelijke zwoele, fruitige wijn op met mooie zuren. Samen met de merlot (de overige 15%) vormt de nero d’avola een voorbeelding huwelijk.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

Westelijk deel van Sicilië op 350 meter hoogte.

Wijnkaartbeschrijving

Diep donkerrood. Intens bouquet van kersen en bessen dat zich verder ontvouwt in de rijke, fluwelen smaak met zachte tannines. Een voorbeeldig huwelijk tussen nero d'avola en merlot.

Wijnspijssuggestie

Gerechten uit de Mediterrane keuken, gegrild rood vlees en rijpe kaas.

Extra informatie

Sicilië heeft het grootste wijngaardoppervlak van Italië en van hier kwam ooit de wijnbouw naar de rest van Europa. De laatste jaren voegt dit historische eiland een nieuw hoofdstuk toe aan de wijngeschiedenis. Want juist op Sicilië ontwikkelt zich een uiterst moderne wijnindustrie die moderne wijnen voortbrengt en di snel in tempo populair wordt. De lavagronden van de aktieve vulkaan Etna zijn vruchtbaar en geschikt voor wijnbouw. Door de wind en droge weersgesteldheid is het mogelijk om hier prachtige druiven te verbouwen zonder kunstmatige, chemische toevoegingen. Er wordt eenvoudigweg gebruik gemaakt van het klimaatvoordeel en kennis van wijnbouw, met behoud van organische cultivering ter bescherming van flora, fauna en milieu. De wijngaarden liggen op 350 meter hoogte. De nero d'avola (85% van de blend) is een droom voor wijnmakers die opwindend rood voor ogen hebben.


Hij levert verrukkelijke zwoele, fruitige wijn op met mooie zuren. Samen met de merlot (de overige 15%) vormt de nero d'avola een voorbeeldig huwelijk. Na de handmatige oogst worden de druiven met hun natuurlijke gist gefermenteerd in temperatuur gecontroleerde roestvrij stalen tanks. Deze alcoholische gisting duurt 10 dagen op een lage temperatuur om het bouquet optimaal te behouden. Proefnotities: Diep donkerrood en een intens bouquet van kersen en bessen dat zich verder ontvouwt in de rijke, fluwelen smaak met zachte tannines.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Arbos Nero D’Avola / Merlot” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *