per fles
€ 16,25
15,65
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Balthazar Fry Cremant D’Alsace Brut

De chardonnay zorgt voor body en fruit, de pinot blanc voor frisheid en verfijning en de pinot noirtekent voor de balans en een lange afdronk. Deze Crémant d’Alsace wordt op dezelfde wijze als Champagne gemaakt, de zgn. Méthode Champenoise diehier echter Méthode Traditionelle moet heten. Dusmet de tweede gisting op fles, twee jaar rijping &#822 ;sur lattes” en een klassieke &#822 ;dégorgement”. Opmerkelijk is dat hier voor een deel ook de chardonnay is gebruikt. Deze druivensoort mag in de Elzas alleen in de Crémant worden verwerkt.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Oostelijke voetheuvels van de Vogezen.

Wijnkaartbeschrijving

De chardonnay zorgt voor body en fruit, de pinot blanc voor frisheid en verfijning en de pinot noirvoor de balans en lange afdronk. Heerlijk als apéritief en om iets te vieren.

Wijnspijssuggestie

Een heerlijk apéritief en uitstekend inzetbaar bijfeestelijke gebeurtenissen.

Extra informatie

In het snoer van dorpen dat langs en tegen de oostelijke voetheuvels van de Vogezen ligt vinden we, in het hart van de Elzas, het sprookjesdorp Bergheim. Hier vestigde zich in 1748, als eersten,de wijnbouw familie Balthazar Fry. Inmiddels houdtde zevende generatie de tradities levend gecombineerd met een hedendaagse filosofie en aanpak. De nauwe relatie tussen druivensoort, terroir en (micro)klimaat is voor Balthazar Fry deessentie van kwaliteit waarbij elke cuvée uniek isen zijn terroir weerspiegelt. Gestreefd wordt steeds naar de balans tussen zuurgraad, zoetheid en alcohol waarbij de nadruk ligt op elegantie. Sterk wordt ingezet op bescherming van het milieu want, zo is hun overtuiging, alleen een levende bodem kan het karakter van de terroir overbrengen op een wijnstok. Alle wijngaarden van Balthasar Fry (33 hectare) zijn sinds de oogst 2012 biologisch gecertificeerd door Ecocert. Deze Crémant d'Alsace wordt op dezelfde wijze als Champagne gemaakt, de zgn. Méthode Champenoise diehier echter Méthode Traditionelle moet heten. Dusmet de tweede gisting op fles, twee jaar rijping "sur lattes" en een klassieke "dégorgement". Opmerkelijk is dat hier voor een deel ook de chardonnay is gebruikt. Deze druivensoort mag in de Elzas alleen in de Crémant worden verwerkt. Op dronk en mits goed bewaard houdbaar tot zo'n drie jaar na aankoop


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Balthazar Fry Cremant D’Alsace Brut” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *