per fles
€ 15,05
14,45
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Balthazar Fry Gewurztraminer Reserve

Krachtig bouquet van exotisch fruit (lychees), bloemen (rozen) en citrusvruchten met een zwoele kruidenmelange dat zich voortzet in de rijke smaak. Een indrukwekkende wijn, die je na de eerste slok nooit meer vergeet. In Bergheim vestigde zich in 1748, als eersten, dewijnbouw familie Balthazar Fry. Inmiddels houdt dezevende generatie de tradities levend gecombineerdmet een hedendaagse filosofie en aanpak. Gestreefdwordt steeds naar de balans tussen zuurgraad,

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Oostelijke voetheuvels van de Vogezen.

Wijnkaartbeschrijving

Krachtig bouquet van exotisch fruit (lychees), bloemen (rozen) en citrusvruchten met een zwoele kruidenmelange dat zich voortzet in de rijke smaak.

Wijnspijssuggestie

Smakelijke combinaties zijn te maken met: Schaal en schelpdieren: kreeft à l'Américaine Vis: kruidige visschotels, gegrilde sardines Oosterse gerechten: Chinese zoetzure gerechten

Extra informatie

In het snoer van dorpen dat langs en tegen de oostelijke voetheuvels van de Vogezen ligt vinden we, in het hart van de Elzas, het sprookjesdorp Bergheim. Hier vestigde zich in 1748, als eersten,de wijnbouw familie Balthazar Fry. Inmiddels houdtde zevende generatie de tradities levend gecombineerd met een hedendaagse filosofie en aanpak. De nauwe relatie tussen druivensoort, terroir en (micro)klimaat is voor Balthazar Fry deessentie van kwaliteit waarbij elke cuvée uniek isen zijn terroir weerspiegelt. Gestreefd wordt steeds naar de balans tussen zuurgraad, zoetheid en alcohol waarbij de nadruk ligt op elegantie. Sterk wordt ingezet op bescherming van het milieu want, zo is hun overtuiging, alleen een levende bodem kan het karakter van de terroir overbrengen op een wijnstok. Alle wijngaarden van Balthasar Fry (33 hectare) zijn sinds de oogst 2012 biologisch gecertificeerd door Ecocert. Zonder twijfel is de Gewurztraminer de meest herkenbare druif uit de Elzas. Barok is vaak de juiste term om het karakter van een gewurztraminerwijn te typeren. Op bijna overdadige wijze bestormt hij dezintuigen met zijn weelderig-zwoel aroma dat gekoppeld is aan een krachtige mollige smaak. Een indrukwekkende wijn, die je na de eerste slok nooit meer vergeet. Krachtig bouquet van exotisch fruit (lychees), bloemen (rozen) en citrusvruchten met een zwoele kruidenmelange dat zich voortzet in de rijke smaak.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Balthazar Fry Gewurztraminer Reserve” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *