per fles
€ 11,45
10,85
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Balthazar Fry Pinot Blanc

Een mooie lichtgele wijn met groene hinten. Fruitig met tonen van citroen en grapefruit, fris maar toch harmonieus, met een mooi evenwicht en een lange afdronk.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Oostelijke voetheuvels van de Vogezen.

Wijnkaartbeschrijving

Balthazar Fry Pinot Blanc

Wijnspijssuggestie

Heerlijk bij gevogeltje, wit vlees, vis en natuurlijk bij asperges!

Extra informatie

In het snoer van dorpen dat langs en tegen de oostelijke voetheuvels van de Vogezen ligt vinden we, in het hart van de Elzas, het sprookjesdorp Bergheim. Hier vestigde zich in 1748, als eersten,de wijnbouw familie Balthazar Fry. Inmiddels houdtde zevende generatie de tradities levend gecombineerd met een hedendaagse filosofie en aanpak.

De nauwe relatie tussen druivensoort, terroir en (micro)klimaat is voor Balthazar Fry de essentie van kwaliteit waarbij elke cuvée uniek is en zijn terroir weerspiegelt. Gestreefd wordt steeds naar de balans tussen zuurgraad, zoetheid en alcohol waarbij de nadruk ligt op elegantie. Sterk wordt ingezet op bescherming van het milieu want, zo is hun overtuiging, alleen een levende bodem kan het karakter van de terroir overbrengen op een wijnstok. Balthazar Fry heeft 33 hectare aan wijngaarden.

De Balthazar Fry Pinot Blanc is een mooie lichtgele wijn met groene hinten. Fruitig met tonen van citroen en grapefruit, fris maar toch harmonieus, met een mooi evenwicht en een lange afdronk.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Balthazar Fry Pinot Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *