per fles
€ 12,45
11,85
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Balthazar Fry Pinot Gris Reserve

Bleekgeel van kleur, een spannende mix van florale, fruitige (peer) en kruidige aroma’s die omlijst wordt door een licht rokerige touch en een vleugje hout. De rijke smaak heeft een zekere romigheid en kent een lange afdronk. In Bergheim vestigde zich in 1748, als eersten, dewijnbouw familie Balthazar Fry. Inmiddels houdt de zevende generatie de tradities levend gecombineerd met een hedendaagse filosofie en aanpak. Gestreefd wordt steeds naar de balans tussen zuurgraad, zoetheid en alcohol met de nadruk op elegantie.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Oostelijke voetheuvels van de Vogezen.

Wijnkaartbeschrijving

Spannende mix van florale, fruitige (peer) en kruidige aroma's met een licht rokerige touch en een vleugje hout. De rijke smaak heeft een zekere romigheid en een lange afdronk.

Wijnspijssuggestie

Kan bij een groot aantal gerechten ingezet worden:Voorgerechten: paté van ganzenlever Vis: zalm (in allerlei vormen bereid), gerookte makreel of forel, visgerechten met een roomsaus

Extra informatie

In het snoer van dorpen dat langs en tegen de oostelijke voetheuvels van de Vogezen ligt vinden we, in het hart van de Elzas, het sprookjesdorp Bergheim. Hier vestigde zich in 1748, als eersten,de wijnbouw familie Balthazar Fry. Inmiddels houdtde zevende generatie de tradities levend gecombineerd met een hedendaagse filosofie en aanpak. De nauwe relatie tussen druivensoort, terroir en (micro)klimaat is voor Balthazar Fry deessentie van kwaliteit waarbij elke cuvée uniek isen zijn terroir weerspiegelt. Gestreefd wordt steeds naar de balans tussen zuurgraad, zoetheid en alcohol waarbij de nadruk ligt op elegantie. Sterk wordt ingezet op bescherming van het milieu want, zo is hun overtuiging, alleen een levende bodem kan het karakter van de terroir overbrengen op een wijnstok. Alle wijngaarden van Balthasar Fry (33 hectare) zijn sinds de oogst 2012 biologisch gecertificeerd door Ecocert. Nergens anders presenteert een Pinot Gris zich zo rijk en compleet als in de Elzas. Een Pinot Gris d'Alsace kan op verschillende temperaturen worden geschonken. Hoe kouder, des te lichter en strakkerhij smaakt. Minder fris geserveerd maakt de wijn rijker en ronder. Bleekgeel van kleur, een spannende mix van florale, fruitige (peer) en kruidige aroma's die omlijst wordt door een licht rokerige touch en eenvleugje hout. De rijke smaak heeft een zekere romigheid en kent een lange afdronk.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Balthazar Fry Pinot Gris Reserve” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *