per fles
€ 14,75
13,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Balthazar Fry Pinot Noir Reserve

Een bouquet van zacht rood fruit zoals kersen, frambozen en aalbessen dat in de lichtvoetige smaak beschaafd omkaderd wordt door zachte tannines. Licht gekoeld serveren. In Bergheim vestigde zich in 1748, als eersten, de wijnbouw familie Balthazar Fry. Inmiddels houdt de zevende generatie de tradities levend gecombineerd met eenhedendaagse filosofie en aanpak. Gestreefd wordt steeds naar de balans tussen zuurgraad, zoetheid en alcohol waarbij de nadruk ligt op elegantie.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Oostelijke voetheuvels van de Vogezen.

Wijnkaartbeschrijving

Een bouquet van zacht rood fruit zoals kersen, frambozen en aalbessen dat in de lichtvoetige smaak beschaafd omkaderd wordt door zachte tannines.

Wijnspijssuggestie

Heerlijke combinaties zijn te maken met geroosterde groenten, paddenstoelenragout, coq au vin, rund- en lamsvlees en Hollandse gatenkaas (Maasdammer).

Extra informatie

In het snoer van dorpen dat langs en tegen de oostelijke voetheuvels van de Vogezen ligt vinden we, in het hart van de Elzas, het sprookjesdorp Bergheim. Hier vestigde zich in 1748, als eersten,de wijnbouw familie Balthazar Fry. Inmiddels houdtde zevende generatie de tradities levend gecombineerd met een hedendaagse filosofie en aanpak. De nauwe relatie tussen druivensoort, terroir en (micro)klimaat is voor Balthazar Fry deessentie van kwaliteit waarbij elke cuvée uniek isen zijn terroir weerspiegelt. Gestreefd wordt steeds naar de balans tussen zuurgraad, zoetheid en alcohol waarbij de nadruk ligt op elegantie. Sterk wordt ingezet op bescherming van het milieu want, zo is hun overtuiging, alleen een levende bodem kan het karakter van de terroir overbrengen op een wijnstok. Alle wijngaarden van Balthasar Fry (33 hectare) zijn sinds de oogst 2012 biologisch gecertificeerd door Ecocert. De pinot noir is een druif die zich, net zoals bij riesling, aanpast aan klimaat en de bodem waarop hij groeit - ook wel 'terroir gevoelig' genoemd. De wijnen van deze druif kunnen dus veel van elkaar verschillen en maken het extra spannend om te proeven. Licht gekoeld serveren. Een bouquet van zacht rood fruit zoals kersen, frambozen en aalbessen dat in de lichtvoetige smaak beschaafd omkaderd wordt door zachte tannines.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Balthazar Fry Pinot Noir Reserve” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *