per fles
€ 12,55
11,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Balthazar Fry Riesling Reserve

In Bergheim vestigde zich in 1748, als eersten, dewijnbouw familie Balthazar Fry. Inmiddels houdt dezevende generatie de tradities levend gecombineerdmet een hedendaagse filosofie en aanpak. Gestreefdwordt steeds naar de balans tussen zuurgraad, zoetheid en alcohol waarbij de nadruk ligt op elegantie. Droge, elegante witte wijn met een bijzonder fris en levendig bouquet van fruitigheid en bloementonen.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Oostelijke voetheuvels van de Vogezen.

Wijnkaartbeschrijving

Droge, elegante witte wijn met een bijzonder fris en levendig bouquet van fruitigheid en bloementonen.

Wijnspijssuggestie

Voorgerechten: vis- en groenteterrines, vissalades Charcuterie: al dan niet gerookt Schaaldieren: krab en andere schaaldieren

Extra informatie

In het snoer van dorpen dat langs en tegen de oostelijke voetheuvels van de Vogezen ligt vinden we, in het hart van de Elzas, het sprookjesdorp Bergheim. Hier vestigde zich in 1748, als eersten,de wijnbouw familie Balthazar Fry. Inmiddels houdtde zevende generatie de tradities levend gecombineerd met een hedendaagse filosofie en aanpak. De nauwe relatie tussen druivensoort, terroir en (micro)klimaat is voor Balthazar Fry deessentie van kwaliteit waarbij elke cuvée uniek isen zijn terroir weerspiegelt. Gestreefd wordt steeds naar de balans tussen zuurgraad, zoetheid en alcohol waarbij de nadruk ligt op elegantie. Sterk wordt ingezet op bescherming van het milieu want, zo is hun overtuiging, alleen een levende bodem kan het karakter van de terroir overbrengen op een wijnstok. Alle wijngaarden van Balthasar Fry (33 hectare) zijn sinds de oogst 2012 biologisch gecertificeerd door Ecocert. Vanuit Duitsland heeft de Riesling al lang geleden de Elzas bereikt. Hier is de Riesling droog, iets steviger en gevulder dan die uit noordelijk Duitsland, maar heeft toch de onmiskenbare élégance van de druivensoort. Riesling heeft weinig affiniteit met hout. Tonen van nieuw hout, zoals vanille, passen niet bij Riesling. Geen hout en toch karakter: dat is nog eens wijn.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Balthazar Fry Riesling Reserve” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *