per fles
€ 64,20
63,40
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Edouard Delaunay, Beaune Premier Cru Les Grèves

Prachtig diep rood van kleur. Mooie, expressieve neus die uitzonderlijk complex en elegant is met geuren van zwarte kersen en chocolade, onderstreept door noten van balsamico en cederhout. Aardse aroma’s maar ook van kiezels en leisteen zijn typerend voor het diepe, grindachtige terroir dat te vinden is in “Les Grèves”, gevolgd door nuances van leer, zoethout, tabak en lichte rokeringe tonen. Zeer subtiel geïntegreerd hout in de smaak met gedurfde tannines die nog een beetje wild zijn mar die bijdragen aan de charme van deze wijn, die ook zeer geschikt is om op te liggen. Rijp rood fruit en sabayon in de afdronk.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Liggen van de wijngaarden van deze emblematische Premier Cru ligt in het centrum van het dorp Beaune, onderaan de helling.

Wijnspijssuggestie

Wild, kip in roomsaus en kazen uit de Bourgogne

Extra informatie

Het huis van Edouard DELAUNAY werd in 1893 in Nuits-Saint-Georges opgericht door de overgrootvader van Laurent Delaunay. Gedurende de 20e eeuw stond het huis bekend als één van de belangrijkste Bourgondische landgoederen dankzij de kwaliteit van zijn wijnen die wereldwijd werden gedistribueerd naar belangrijke Franse instellingen (Elysée, Sénat) en werden verkocht bij prestigieuze wijnhandelaren.
Vanwege de reputatie hebben de grootste landgoederen van die tijd het de distributie van hun prestigieuze wijnen toevertrouwd, zoals Domaine de la Romanée Conti en de familie Liger-Belair (La Romanée).
Begin jaren negentig moest het huis worden verkocht en raakte geleidelijk in de vergetelheid.
Laurent Delaunay kocht de familienaam eind 2017 terug om deze te herstellen tot de grootste namen van Bourgondië door uitzonderlijke wijnen aan te bieden in een luxe en traditionele stijl.Vanaf jaargang 2017 biedt het huis Edouard DELAUNAY een collectie van een dertigtal wijnen uit de Côte de Nuits en de Côte de Beaune, van regionale appellaties tot Grands Crus. Nauwkeurige, subtiele wijnen die een voorbeeld zijn van
balans en discretie, bedoeld voor de van te genieten, voor iedere wijnliefhebber van over de hele wereld.
De Beaune Premier Cru is een zeldzame appellatie in de Bourgogne waarvan de oppervlakte geclassificeerd als Premier Cru groter is dan die van de Village-wijnen. "Les Grèves", is één van de, zo niet de beste Premier Cru in de appellatie. "Les Grèves" heeft altijd extra complexiteit, dimensie en diepte die het een echt geweldige wijn maken. Deze emblematische Premier Cru ligt in het centrum van het dorp Beaune, onderaan de helling. De wijnstokken zijn geplant in diepe, kalkrijke bodem die ook klei en ijzeroxide bevat. Met zijn volledige oostelijke ligging, op hoogtes tussen 220 en 250 meter, staat dit climat bekend om zijn rijke, gestructureerde wijnen met een groot rijpingspotentieel. De druiven worden met de hand geplukt, volledig ontsteeld en gekneusd. Een vrij lange maceratie volgt. Hierna de rijping op vat voor 15 maanden waarbij een aandeel van 30% nieuw eikenhout wordt gebruikt. Prachtig diep rood van kleur. Mooie, expressieve neus die uitzonderlijk complex en elegant is met geuren van zwarte kersen en chocolade, onderstreept door noten van balsamico en cederhout. Aardse aroma’s maar ook van kiezels en leisteen zijn typerend voor het diepe, grindachtige terroir dat te vinden is in "Les Grèves", gevolgd door nuances van leer, zoethout, tabak en lichte rokeringe tonen. Zeer subtiel geïntegreerd hout in de smaak met gedurfde tannines die nog een beetje wild zijn mar die bijdragen aan de charme van deze wijn, die ook zeer geschikt is om op te liggen. Rijp rood fruit en sabayon in de afdronk.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Edouard Delaunay, Beaune Premier Cru Les Grèves” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *