per fles
€ 7,05
6,45
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Bisou D’Or Colombard Sauvignon Blanc

Bleekgeel, een dartel neusje van kruisbessen, asperges, vers gemaaid gras en in de fruitige smaak onder andere appel, peer, citrus, mineralen en pittige zuren. Geschikte keuze als apéritief, en ook bij vis, schaal- en schelpdieren, kip, kalfs- en varkensvlees, bij een stukje geitenkaas of hartig hapje.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Geselecteerde percelen in de Languedoc.

Wijnkaartbeschrijving

Bleekgeel, een dartel neusje van kruisbessen, asperges, vers gemaaid gras en in de fruitige smaak onder andere appel, peer, citrus, mineralen en pittige zuren.

Wijnspijssuggestie

Apéritief, vis, schaal- en schelpdieren, kip, kalfs- en varkensvlees, bij een stukje geitenkaas of hartig hapje.

Extra informatie

'Het Californië van Frankrijk', zo wordt de Languedoc wel genoemd. Want dit immense, uit drie Zuid-Franse departementen bestaande gebied heeft net als de beroemde Amerikaanse staat veel zon, veel microklimaten, veel verschillende terreinen, veel bodemsoorten én een magnifiek wijnpotentieel. En sinds eind jaren zeventig profileert deze streek zich steeds nadrukkelijker als leverancier van kwaliteit. Sauvignon Blanc is een van de meest herkenbare witte wijnen ter wereld met een uitgesproken karakter. Zijn groep volgelingen volgt dan ook gestaag, wereldwijd. De sauvignon blanc voelt zich het prettigst in gebieden met een koel klimaat. Aan te warm heeft hij een broertje dood. Omdat de Languedoc relatief koele zones kent wordt ook hier de sauvignon blanc succesvol verbouwd zoals de P'tit Bistro bewijst. Proefnotities: Bleekgeel, een dartel neusje van kruisbessen, asperges, vers gemaaid gras en in de fruitige smaak onder andere appel, peer, citrus, mineralen en pittige zuren. Jong drinken met een serveertemperatuur tussen de 10 en 12 C.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bisou D’Or Colombard Sauvignon Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *