per fles
€ 14,65
14,05
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Piedra Negra Malbec Reserve

Complex bouquet van rode bessen, kruiden, zwarte peper en een delicate zweem van chocolade en koffie door fustrijping. De smaak heeft complexiteit, structuur met milde tannines en een lange afdronk. Deze Piedra Negra Malbec Reserve komt deels van de côt, een kloon van de malbec die deze heerlijke wijn spanning en frisheid geeft. De traditionele vinificatie kenmerkt zich door een lange maceratie die zorgt voor concentratie en een stevige structuur. Rijping van 8 tot 1 maanden op Franse eiken vaten van 225 liter.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Argentinië

Argentinië is het grootste wijnland van Zuid-Amerika. De wijnranken groeien met name tegen de oostelijke hellingen van de Andes in het westen van Argentinië. Het bekendste wijngebied is de Mendoza.

De bekendste witte wijnen worden gemaakt van de torrentés, de chardonnay en sauvignon blanc druiven. Qua rode wijn is de malbec het meest geproduceerd. Met zijn dikke schil zorgt deze druif voor robuuste wijnen, die goed samengaan met de Argentijnse keuken.

Ligging wijngaard

Op 1100 meter hoogte

Wijnkaartbeschrijving

Bouquet van rode bessen, kruiden, zwarte peper en een zweem van chocolade en koffie door fustrijping. De smaak heeft complexiteit, structuur met milde tannines en een lange afdronk.

Wijnspijssuggestie

Gaat voortreffelijk samen met rib-eye steak, zeevruchten pizza, verse pasta met carbonara saus.

Extra informatie

De Argentijnse wijngebieden liggen ongeveer duizend kilometer landinwaarts, aan de voet van deAndes. Het is er droog, zeer droog zelfs. Dat er geen woestijn is ontstaan, is te danken aan het smeltwater uit de bergen. De belangrijkste wijnprovincie is Mendoza die onderverdeeld is in vijf regio's waarvan Valle del Uco de beste wijnen produceert. Ondanks de hitte wordt dit gebied als koel aangemerkt dankzij de ligging op 1100 meter hoogte.


Pionier François Lurton stichtte in deze Uco-vallei zijn Bodega Piedra Negra. Op basis van zijn expertise die hij over de hele wereld heeft opgedaan, introduceerde Lurton onmiddellijk milieuvriendelijke wijnbouw. De malbec voelt zich uitstekend thuis in dit warme en droge klimaat. De vaak mopperige tannines in Franse malbec wijnen ontwikkelen zich in Argentinië juist tot een zonnig humeur.


Deze Piedra Negra Malbec Reserve komt deels van de côt, een kloon van de malbec die deze heerlijke wijn spanning en frisheid geeft. De druivenstokken zijn20 jaar oud en hebben een opbrengst van 50 hl/ha. De traditionele vinificatie kenmerkt zich door eenlange maceratie die zorgt voor concentratie en een stevige structuur. De jonge wijn rijpt aansluitend 8 tot 10 maanden op Frans eiken vaten van 225 liter die bij twee eerdere oogsten zijn gebruikt. Proefnotities: Complex bouquet van rode bessen, kruiden, zwarte peper en een delicate zweem van chocolade en koffie door fustrijping. De smaak heeft complexiteit, structuur met milde tannines en een lange afdronk.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Piedra Negra Malbec Reserve” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *