Piqueras Valcanto Monastrell
- Door Almansa-pionier Piqueras
- Van druiven van oude stokken in hooggelegen wijngaarden
- Gerijpt in vaten van Frans eiken
Laat je verleiden door de dieprode kleur, uitgesproken geur van braam en pruim, en fluweelzachte afdronk van Bodegas Piqueras Valcanto Monastrell – een echte verrijking voor elke gelegenheid!
Spanje
Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.
Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).
Extra informatie
Bodegas Piqueras Valcanto Monastrell
In de Valcanto-serie gaat Juan Pablo Bonete, de eigenaar en wijnmaker van Bodegas Piqueras in Almansa, op zoek naar de mooiste expressie van één druivenras. De oer-Spaanse Monastrell kon in deze serie natuurlijk niet ontbreken.De druiven betrekt Juan Pablo uit zijn biologisch bewerkte wijngaarden op maar liefst 700-800 meter hoogte. De monastrell-stokken zijn er tussen de 35 en 40 jaar oud en staan aangeplant op arme, zandrijke bodems.
De druiven worden met de hand geplukt, zodat alleen de beste trossen geselecteerd kunnen worden. Na de schilinweking en vergisting voedt Juan Pablo de wijn gedurende zes maanden op in vaten van Frans Allier-eiken.
Het levert een verleidelijke Monastrell op, die krachtig én fluwelig is zonder zwaar te worden. De wijn heeft een diepe robijnrode kleur, een uitgesproken geur van braam, pruim, zoethout en toast en een aanhoudende afdronk.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.