per fles
€ 45,05
44,45
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Bouchard Pere & Fils Meursault

In deze bekende witte wijn van Chardonnay is het effect van de malolactische gisting goed te proeven: &#822 ;het botertje” is hier het gevolg van. In het bouquet zijn fruittonen en een impressie van bloemen. De smaak is rijk en rond, zonder zwaar te zijn.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet
  • Bevat eiwitbestanddelen

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

De vier percelen die Domaine Bouchard hier bezit bevinden zich aan de noordzijde van het stadje, op oost en zuid-oost oriëntatie.

Wijnkaartbeschrijving

Een rijke volle Bourgogne met een intense en weelderige smaak en lange afdronk.

Wijnspijssuggestie

Mooie combinatie met risotto met fruits de mer, vis in saus en gevogelte in roomsaus.

Extra informatie

De gemeente Meursault is qua wijngaard oppervlak de grootste in de hele Côte d'Or. Er staan 480 ha aangeplant, meer dan 90% met Chardonnay. De naam Meursault betekent "muizensprong". Domaine Bouchard Père & Fils heeft in de loop van de jaren zijn wijngaardbezit in Meursault uitgebreid. Naast Meursault tout court is Bouchard nu eigenaar van Premier Cru percelen o.a. in Genevrières, Perrières, Les Gouttes d'Or , in totaal op 18 verschillende locaties. Onder de appellatie Meursault heeft Bouchard 5,83 ha in eigendom. De bodem bestaat uit kalksteen en mergel. De oogst is handmatig en er vindt een strenge selectie op de kwaliteit van de druiven plaats. De jonge wijn rijpt 8 tot 10 maanden op Frans eikenhouten vaten, waarbij tot maximaal 15% nieuwe vaten worden gebruikt. De wijn heeft een aroma met fruittonen en een impressie van bloemen. De smaak is rijk en rond, een beetje mollig zelfs, zonder zwaar te zijn.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bouchard Pere & Fils Meursault” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *