per fles
602,00
601,40
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Bouchard Père & Fils Montrachet, Grand Cru

Montrachet wordt gezien als de beroemdste wijngaard voor droge witte wijn ter wereld. Domaine Bouchard Père & Fils is gelukkige eigenaar van een mooi perceel van 0,89 ha. Ze maken er een topwijn met grote finesse, elegantie en complexe aroma’s. De smaak is mondvullend met een lang nablijvende afdronk.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is een van de grootste producenten van wijn in de wereld, zowel qua volume als qua omzet. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Boven Puligny-Montrachet ligt in de Côte de Beaunetussen 250 en 270 meter de beroemde wijngaard die ook wel als "Le Roi Montrachet" wordt aangeduid.

Wijnkaartbeschrijving

Montrachet wordt gezien als de beroemdste wijngaard voor droge witte wijn ter wereld. Een topwijn met grote finesse, elegantie en complexe aroma's.

Wijnspijssuggestie

Fantastische begeleider van langouste, tarbot en zeeduivel.

Extra informatie

Montrachet is de naam van de wijngaard (7,93 ha) waar volgens kenners de beste droge witte wijn ter wereld vandaan komt. De wijngaard ligt in de Côte de Beaune, voor de helft in de gemeente Puligny-Montrachet: de andere helft ligt in de gemeente Chassagne-Montrachet. In de negentiende eeuw wordt de faam alom bekend. Het deel van Montrachet dat in de gemeente Puligny-Montrachet ligt, heeft de naam het beste deel te zijn. Hier treffen we 5 eigenaren aan waaronder Domaine Bouchard Père & Fils met 0,89 ha. Het deel dat in Chassagne-Montrachet ligt, is qua eigendom meer versnipperd: er zijn 13 eigenaren. De wijnen uit dit deel heten officieel "Le Montrachet". Omdat de beroemde wijngaard zo'n magie uitstraalt, zijn er naast de 18 eigenaren ook nog 8 producenten die op basis van contracten voor de aankoop van druiven en/of most Montrachet kunnen maken. Het spreekt voor zich dat de grondprijzen in deze wijngaard hoog zijn. Er wordt zelden verkocht. De laatste verkoop dateert van 1993 toen een vierkante meter omgerekend 1245,- euro opbracht. Domaine Bouchard geeft de grootst mogelijke zorg aan hun perceel Montrachet. De jonge wijn wordt 8 tot 12 maanden in het beste Franse eiken gelagerd. Maximaal 15% ervan is nieuw eiken. De wijn heeft een grote finesse, complexe aroma's. De smaak is mondvullend en de afdronk blijft lang na. Deze Montrachet wordt daarnaast getypeerd door zijn elegantie.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bouchard Père & Fils Montrachet, Grand Cru” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *