per fles
€ 14,30
13,70
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Butirah Syrah – Principi Di Butera

De Butirah Syrah is intens robijnrood van kleur. Donkere kersen, rood fruit en milde specerijen kenmerken het aroma, zuiverheid, fruit en een goede lengte de smaak. Feudo Principi di Butera staat op de zuidkust van Sicilië, bij Caltanisetta. De familie Zonin zag de potentie: een uniek terroir met een droog, heet klimaat, schoongeblazen door wind van de Middellandse Zee.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

De districten Butera en Riesi in de provincie Caltanisetta.

Wijnkaartbeschrijving

Intens robijnrood van kleur. Donkere kersen, rood fruit en milde specerijen kenmerken het aroma, zuiverheid, fruit en een goede lengte de smaak.

Wijnspijssuggestie

Pasta, bijvoorbeeld gevuld (ook met pikante saus), ragout van gevogelte of haas, stoofschotels, gerijpte Pecorino en kruidige kazen.

Extra informatie

Het is nauwelijks te geloven, maar op de helft van de zuidkust van Sicilië, bij Caltanisetta, groeiden tot 1997 nauwelijks druivenstokken. Toch was dat de plek waar de familie Zonin een landgoed, het Feudo Principi di Butera, van 320 hectare kocht en daarvan 180 beplantte. Zij zagen de potentie: een uniek terroir met een droog, heet klimaat, schoongeblazen door wind van de Middellandse Zee.


De wijngaarden zijn allen voorzien van een ingenieus systeem van druppelirrigatie, bedoeld om de bebladering van de wijnstokken in optimale conditie te houden. Feudo, 'heerlijkheid' of simpelweg 'bezit', herinnert aan de eeuwen dat deze grond toebehoord aan dynastieën van prinsen waarvan de naam Butera wellicht terug te voeren zou zijn op koning Re Bute van de Siculi, het volk dat in de 6e eeuw voor Christus het eiland bewoonde.


De Rhônedruif Syrah, die voor deze Butirah gebruikt wordt, voelt zich hier opmerkelijk op zijn plek aan de Siciliaanse zuidkust. Hij wordt met de hand geoogst en rijpt na de gisting een jaar in tonneaux van 350 liter, gevolgd door een periode in de fles.


Proefnotities: Intens robijnrood van kleur. Donkere kersen, rood fruit en milde specerijen kenmerken het aroma, zuiverheid, fruit en een goede lengte in de smaak.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Butirah Syrah – Principi Di Butera” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *