per fles
€ 10,90
10,30
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Ca’ Bolani Refosco Dal Peduncolo Rosso

Donker rood met een purperen zweem. Bouquet van kersenjam met een vleugje kruiden en hars. De krachtige smaak is in heerlijk contrast met de opwekkende fruitige frisheid waarbij de zachte tannines de lange afdronk fraai omlijsten. Refoscois hier een autochtoon druivenras met unieke aromatische eigenschappen die je bij geen andere druif terugvindt. Drink ‘m niet te lauw. Tijdens warme dagen even een paar uurtjes in de koelkast is aan te bevelen.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

Aquileia, Friuli. Op zeehoogte, niet ver van de Adriatische Zee.

Wijnkaartbeschrijving

Bouquet van kersenjam met een vleugje kruiden en hars. De krachtige smaak is in heerlijk contrast met de opwekkende fruitige frisheid. Zachte tanninesomlijsten de lange afdronk.

Wijnspijssuggestie

Multi inzetbaar door zijn fruitige karakter en op tal van momenten: als aperitief, bij voorgerechten, rood vlees en stoofschotels, belegen en oude kazen.

Extra informatie

Het wijngebied Friuli ligt in het noordoosten van Italië. Het klimaat staat onder invloed van een mix van luchtstromen van de Alpen en de Adriatische Zee. Zo'n 100 km. ten oosten van Venetië ligt rond het oude Romeinse plaatsje Aquiliea de geboortegrond van deze wijn en waar deterroir voor een groot deel bestaat uit zand, kleien kiezels. Naamgever van het wijngoed is de adellijke familie Bolani die het bezit in 1970 overdeed aan de familie Zonin die de reputatie verder heeft uitgebouwd. Refosco is hier een autochtoon druivenras met unieke aromatische eigenschappen die je bij geen andere druif terugvindt. Er bestaan zeker zo'n vier verschillende soorten waarbij de refosco dal peduncolo rosso (vert: refosco met de rode steel) de hoogste kwaliteit wordt toegedicht. Na het ontstelen en kneuzen druiven ondergaat de most eenmaceratie en fermentatie van 8 tot 12 dagen met optimale extractie van kleur, geur en smaakstoffen. Vervolgens vindt de malolactische gisting plaats waarna de wijn voor de botteling nog enige tijd rijpt op eiken vaten. Proefnotitie:Donker rood met een purperen zweem. Bouquet van kersenjam met een vleugje kruiden en hars. De krachtige smaak is in heerlijk contrast met de opwekkende fruitige frisheid waarbij de zachte tannines de lange afdronk fraai omlijsten. Drink 'm niet te lauw. Tijdens warme dagen even een paaruurtjes in de koelkast is aan te bevelen.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ca’ Bolani Refosco Dal Peduncolo Rosso” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *