per fles
€ 11,45
10,85
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Ca’ Bolani Sauvignon

Bleekgeel, een uitgesproken neus met een cocktail van fruitige en florale aroma’s zoals roze grapefruit, passiefruit, witte perzik, meidoorn, groene peper, tomaat en salie. De smaak sluit hierbij aan en rondt af met een frisse, intense finale. De terroir in Friuli en de verschillen in temperatuur tussen dag en nacht maken dat de sauvignon hier optimaal gedijt en veel expressie geeft. Naamgever van het wijngoed is de adellijke familie Bolani die het bezit in 197 overdeed aan de familie Zonin.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

Aquileia, Friuli. Op zeehoogte, niet ver van de Adriatische Zee.

Wijnkaartbeschrijving

Een symfonie van fruitige en florale aroma's: rozegrapefruit, passiefruit, witte perzik, meidoorn, groene peper, tomaat en salie. De smaak rondt af met een frisse, intense finale.

Wijnspijssuggestie

Een heerlijk aperitief en uitstekend te combinerenmet voorgerechten, groenteschotels (bijv. asperges), schaal- en schelpdieren en natuurlijk geitenkaas.

Extra informatie

Het wijngebied Friuli ligt in het noordoosten van Italië. Het klimaat staat onder invloed van een mix van luchtstromen van de Alpen en de Adriatische Zee. 100 km. ten oosten van Venetië ligt rond het oude Romeinse plaatsje Aquiliea de geboortegrond van deze wijn en waar de terroir voor een groot deel bestaat uit zand, klei en kiezels. Naamgever van het wijngoed is de adellijke familie Bolani die het bezit in 1970 overdeed aan de familiei Zonin die de reputatie verder heeft uitgebouwd. De terroir en de verschillen in temperatuur tussen dag en nacht maken dat de sauvignon hier optimaal kan gedijen en veel expressie geeft in geur en smaak. Belangrijk is dat het moment van oogsten is gebaseerd op de juiste verhouding van suiker en en frisse zuren in de druif. Met geselecteerde gistsoorten vindt onder gecontroleerde, lage temperatuur de fermentatie plaats, waardoor het zotypische aroma van de sauvignon optimaal naar voren kan komen. Als finishing touch, rijpt de jonge wijn voor botteling nog enige tijd op zijn lie waarmee het mooie karakter van de wijn geborgdis. Proefnotitie: Bleekgeel, een symfonie van fruitige en florale aroma's zoals roze grapefruit,passiefruit, witte perzik, meidoorn, groene peper,tomaat en salie. De smaak sluit hierbij aan en rondt af met een frisse, intense finale.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ca’ Bolani Sauvignon” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *