per fles
€ 30,85
30,25
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Cambria Estate Winery, Julia’s Vineyard Pinot Noir

Een bouquet van rijpe bramen en bosbessen met impressies van cranberry, kersen en granaatappel. In de smaak voortgezet met pittige kruiden en stevige tannines die zorgen voor structuur en een lange afdronk. De druiven, duurzaam geteeld, staanin een terroir van kalk, schalie en zand op de koele heuvelruggen van Santa Maria Valley, ten noorden van Los Angeles, langs de kust. Een rijping van 8 maanden op Frans eiken was onderdeel van de vinificatie. Julia Jackson, de dochter van oprichter Jess Jackson is de naamgever van de wijn.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Verenigde Staten

De Verenigde staten staat op de vierde plaats in de wereld qua productie van wijn. Californië is de belangrijkste staat en is verantwoordelijk voor ongeveer 90% van de wijnproductie in Amerika. Door het zonnige en warme klimaat kunnen de druiven goed rijpen en worden er mooie krachtige wijnen geproduceerd vol met aroma’s. Het paradepaardje van Californië is de zinfandel druif. Daarnaast wordt ook de chardonnay, cabernet sauvignon, shiraz, merlot en pinot noir verbouwd.

Ligging wijngaard

Heuvelruggen van Santa Maria Valley, ten noorden van Los Angeles

Wijnkaartbeschrijving

Rijpe bramen en bosbessen met impressies van cranberry kersen en granaatappel. In de smaak voortgezet met pittige kruiden en tannines die zorgen voor structuur en een lange afdronk.

Wijnspijssuggestie

Voegt zich fraai bij gerechten van rundvlees met bijv. paddestoelen, wild in allerlei vormen: haas, hert, ree, wild zwijn, duif, kwartel, eend, fazanten bij de nootachtige Maasdammer kaas.

Extra informatie

In 1974 kocht Jess Jackson 32 ha land in Lakeport, Californië en beplantte die met druiven. Dit was het begin van wat uitgroeide tot het iconische wijnbedrijf Kendall-Jackson dat na Jess' dood in 2011 met evenveel passie wordt geleid door zijn kinderen en overige familie: de Jackson Family. Verantwoordelijkheid nemen voor mens en milieu staat hoog in hun vaandel. Uitbreiding volgde met o.a. Cambria Estate dat gerund wordt door drie vrouwen w.o. twee dochters van Jess en waarbij Julia Jackson de naamgever is van deze wijn. De locatie van deze single vineyard is uitstekend. De druiven, die duurzaam geteeld worden, staan in een mooie terroir van kalk, schalie en zand op de koele heuvelruggen van Santa Maria Valley, ten noorden van Los Angeles, langs de kust. De mist van de Pacific zorgt voor koele ochtenden en als die 's middags is opgelost koesteren de druiven zich in de warme middagzon. Eenmaal geoogst zijn ze verzadigd van levendige zuren en rijpe fruitsmaken. De wijnmakers zijn dan ook van mening dat de wijn in de wijngaard wordt gemaakt. Daarnaast zijn zij het die met een vakkundige vinificatie en een rijping van ruim 8 maanden op Frans eiken aanvullend zorgen voor de structuur en complexiteit van deze schitterende Pinot Noir. Eenbouquet van rijpe bramen en bosbessen met impressies van cranberry, kersen en granaatappel. In de smaak voortgezet met pittige kruiden en stevige tannines die zorgen voor structuur en een lange afdronk.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cambria Estate Winery, Julia’s Vineyard Pinot Noir” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *