per fles
€ 27,85
27,25
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Cambria Estate Winery, Katherine’s Vineyard Chardonnay

Rijp fruit, bloemen en kruidige impressies domineren het bouquet. In de smaak een waaier van fruit zoals roze grapefruit, mandarijn, ananas, witte perzik, citrus bloesem en appel. De begeleidende kruidige tonen en frisse zuren zorgenvoor een zuivere balans. De druiven, duurzaam geteeld, staan in een terroir van kalk, schalie enzand op de koele heuvelruggen van Santa Maria Valley, ten noorden van Los Angeles, langs de kust. Een rijping van ruim 6 maanden op Frans eiken was onderdeel van de vinificatie.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Verenigde Staten

De Verenigde staten staat op de vierde plaats in de wereld qua productie van wijn. Californië is de belangrijkste staat en is verantwoordelijk voor ongeveer 90% van de wijnproductie in Amerika. Door het zonnige en warme klimaat kunnen de druiven goed rijpen en worden er mooie krachtige wijnen geproduceerd vol met aroma’s. Het paradepaardje van Californië is de zinfandel druif. Daarnaast wordt ook de chardonnay, cabernet sauvignon, shiraz, merlot en pinot noir verbouwd.

Ligging wijngaard

Heuvelruggen van Santa Maria Valley, ten noorden van Los Angeles

Wijnkaartbeschrijving

In bouquet en smaak een waaier van fruit zoals roze grapefruit, mandarijn, ananas, witte perzik, citrus bloesem en appel. Kruidige tonen en frisse zuren zorgen voor de balans.

Wijnspijssuggestie

Een veelzijdige tafelpartner die goede combinaties vormt met schaal- en schelpdieren, vis, kalfs- en varkensvlees, gevogelte (kip, kalkoen, parelhoen, tamme eend), konijn en romige witschimmelkazen

Extra informatie

In 1974 kocht Jess Jackson 32 ha land in Lakeport, Californië en beplantte die met druiven. Dit was het begin van wat uitgroeide tot het iconische wijnbedrijf Kendall-Jackson dat na Jess' dood in 2011 met evenveel passie wordt geleid door zijn kinderen en overige familie: de Jackson Family. Verantwoordelijkheid nemen voor mens en milieu staat hoog in hun vaandel. Uitbreiding volgde met o.a. Cambria Estate dat gerund wordt door drie vrouwen w.o. twee dochters van Jess en waarbij Katie Jackson de naamgever is van deze wijn.


De locatie van deze single vineyard is uitstekend. De druiven, die duurzaam geteeld worden, staan in eenmooie terroir van kalk, schalie en zand op de koele heuvelruggen van Santa Maria Valley, ten noorden van Los Angeles, langs de kust. De mist van de Pacific zorgt voor koele ochtenden en als die 's middags is opgelost koesteren de druiven zich in de warme middagzon en die eenmaal geoogst verzadigd zijn van levendige zuren en rijpe fruitsmaken. De wijnmakers zijn dan ook van mening dat de wijn in de wijngaard wordt gemaakt. Daarnaast zijn zij het die met een vakkundige vinificatie en een rijping van ruim 6 maanden op hoofdzakelijk Frans eiken aanvullend zorgen voor de structuur en complexiteit.


Rijp fruit, bloemen en kruidige impressies domineren het bouquet. In de smaak een waaier van fruit zoals roze grapefruit, mandarijn, ananas, witte perzik, citrus bloesem en appel. De begeleidende kruidige tonen en frisse zuren zorgen voor een balans.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cambria Estate Winery, Katherine’s Vineyard Chardonnay” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *