per fles
€ 7,70
6,90
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Campo Di Marzo Negroamaro – Castellani

(1 klantbeoordeling)

Dieprode met paarstinten, een ingetogen geur, echter met een stevige en kruidige smaak. Voor liefhebbers van krachtige wijnen met pit.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

Gelegen in een langgerekt gebied in het oosten in de hak van de laars van Italië. Het is een tamelijk vlak gebied zonder veel heuvels. Barri en Lecce zijn de centra voor de wijnindustrie in deze reg

Wijnkaartbeschrijving

Voor liefhebbers van krachtige, kruidige wijnen. Tamelijk droog qua stijl met een typerend licht bittertje in de afdronk.

Wijnspijssuggestie

Pasta, varkensvlees,licht wild en harde kazen.

Extra informatie

Voor de Grieken was Puglia al een ideale wijnregio. Samen met Sicilië is dit gebied de grootste wijnproducent van Italië met voornamelijk productie van rode wijnen. Puglia is als streek verdeeld over vijf wijnregio's gelegen in een uitgestrekt gebied aan de oostkant en in de hak van de laars van Italië. Met afnemende productievolumes, maar met nieuwe, verbeterde aanplant en stijgende kwaliteiten groeide de belangstelling voor op fles gebrachte DOC en IGT wijnen uit deze regio. De letterlijke vertaling voor Negroamaro luidt: de zwarte bittere. Campo di Marzo wordt geproduceerd volgens de modernste technieken waarbij gedurende het gehele proces de temperatuur nauwlettend wordt gevolgd en zo laag mogelijk wordt gehouden. Dit is belangrijk om het fruit in de smaak te behouden. Campo di Marzo Negroamaro is een diep rode wijn met paarstinten, een ingetogen geur, met een stevige kruidige smaak. Uitstekend voor liefhebbers van krachtige wijn en met pit.


1 beoordeling voor Campo Di Marzo Negroamaro – Castellani

  1. Pieta 12 september 2023

    Heerlijke volle wijn.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *