per fles
€ 8,40
7,80
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Lenotti Colle Dei Tigli, Bianco Del Veneto

(4 klantbeoordelingen)

Deze wijn komt van wijngaarden gelegen op oude heuvels waarop ook lindebomen staan (‘tigli’ is Italiaans voor lindebomen). De wijngaarden liggen aan de oostkant van het Gardameer. Deze wijn ruikt naar perzik en bloemen en smaakt licht en fruitig met een vleugje honing. De aroma’s van tropisch fruit komen goed tot zijn recht, maar worden fraai in balans gehouden door zijn frisse zuren en een licht tinteltje. Goede begeleider bij vis, wit vlees, salades en lichte pastagerechten.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

 • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

Deze wijn komt van wijngaarden gelegen op oude heuvels waarop ook lindebomen staan ('tigli' is Ital iaans voor lindebomen). De wijngaarden liggen aan de oostkant van het Gardameer.

Wijnkaartbeschrijving

Aroma's van tropisch fruit worden fraai in balans gehouden door frisse zuren en een licht tinteltje.

Wijnspijssuggestie

Vis, wit vlees, salades en lichte pastagerechten.

Extra informatie

In het vriendelijke noordoosten van Italië, aan de oevers van het Gardameer en dicht bij het plaatsje Bardolino, ligt het wijndomein van de familie Lenotti. De geschiedenis van Cantine Lenotti gaat terug tot 1906. Al aan het begin van de vorige eeuw had men een uitstekende regionale reputatie voor de lokale wijnen. Na diverse investeringen en renovaties is de familie Lenotti zich volledig gaan toeleggen op het gehele proces van druif tot een schitterend eindproduct voor de verwende wijnconsument.

De familie Lenotti heeft de beschikking over een flink aantal eigen wijngaarden in de volgende regio's: 'Le Folaghe' in Lugana, 'Le Crosare' in Valpolicella Classico, 'La Pra' en 'Vigna la Giara' in Bardolino Classico. De Colle dei Tigli komt van de wijngaarden gelegen op oude heuvels waarop ook Lindebomen staan ('tigli' is Italiaans voor lindebomen). De wijngaarden liggen aan de oostkant van het Gardameer.

Proefnotities: de wijn ruikt naar perzik en bloemen en smaakt licht en fruitig met een vleugje honing. De aroma's van tropisch fruit komen goed tot zijn recht, maar worden fraai in balans gehouden door zijn frisse zuren en een licht tinteltje.

Goede begeleider bij vis, wit vlees, salades en lichte pastagerechten.

4 beoordelingen voor Lenotti Colle Dei Tigli, Bianco Del Veneto

 1. Samantha 7 oktober 2019

  Beter meerdere flessen bestellen.
  Iedereen vindt dit lekker.

  Heerlijk op de vribo, het weekend goed beginnen

 2. A & R 19 november 2019

  Besteld voor ons 50 jarig huwelijks feest.
  Fantastisch en ons feestje ook 😉

  Meerdere van onze gasten gehoord over de heerlijke wijn.

  Topper!

 3. P .jetten 28 september 2021

  Erg lekker, voor alledag .

 4. Isabel 22 mei 2022

  Na andere wijnen van Lenotti die erg bevielen (bv Pinot Grigio en Ripasso), was deze helaas geen favoriet. Hij is vrij stevig van smaak en voor mij een te hoge zuurgraad.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *