per fles
€ 10,95
10,35
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Lenotti Colle Forte Rosso

In deze wijn wordt het stevige karakter van de Sangiovese druif afgerond door de Merlot druif en is een geurige volle rijke rode wijn verkregen met een uitbundig fruitmandaroma van bosvruchten, aardbeien en kersen. De smaak is breed en fluweelzacht. Bijzonder aantrekkelijke zomerse wijn, die gunstig stemt.

Kenmerken

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

De wijngaarden liggen op de morene-heuvels aan de oostelijke zijde van het Gardameer.

Wijnkaartbeschrijving

Uitbundige fruitmandaroma van bosvruchten, aardbeien en kersen. De smaak is breed en fluweelzacht. Bijzonder aantrekkelijke zomerse wijn, die gunstig stemt.

Wijnspijssuggestie

Is lekker bij salades, (koude) vleesschotels, witvleesgerechten en gevogelte, milde kaas.

Extra informatie

Colle Forte is afkomstig van de morene en kiezelgronden aan de oost-oever van het Garda Meer. De druiven worden voorzichtig geperst en de gisting duurt vervolgens 6-8 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 22-25 graden. Alles in het productie, opslag en bottelingsproces is erop gericht de natuurlijke aroma's en het fruit uit de druiven optimaal te bewaren. In deze wijn wordt het stevige karakter van de Sangiovese druif afgerond door de Merlot druif en is een geurige volle rijke rode wijn verkregen met een uitbundig fruitmandaroma van bosvruchten, aardbeien en kersen. De smaak is breed en fluweelzacht. Bijzonder aantrekkelijke zomerse wijn die gunstig stemt.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Lenotti Colle Forte Rosso” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *