per fles
€ 14,60
14,00
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Lenotti Le Olle, Bardolino Classico Superiore

Bardolino Classico Superiore “Le Olle” valt onder de hoogste kwaliteitseisen van de DOCG. Bij de wijnbereiding wordt een deel van de druiven gedroogd, waardoor meer concentraat bereikt wordt. Lenotti toont hiermee een staaltje van hoge wijnmakerskunst. Deze fijne robijnrode wijn heeft tonen van rijp fruit, elegantie en finesse. De smaak is vol, rijk en intens.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

De "La Pra" wijngaard is gelegen op de heuvels aande oostelijke oever van het Gardameer. De bodem bestaat uit klei en kalk wat hier door gletsjes ooit is afgezet.

Wijnkaartbeschrijving

Deze fijne robijnrode wijn heeft tonen van rijp fruit, elegantie en finesse. De smaak is vol, rijk en intens.

Wijnspijssuggestie

Voortreffelijk bij lam, rood vlees, wild zwijn en kaas.

Extra informatie

De Bardolino Classico Superiore "Le Olle" is beschermd onder de DOCG, het hoogste niveau van eisen en kwaliteit in het Bardolino gebied. Omdat een gewone Bardolino Classico bekend staat als een lichte plezierige wijn, kiest Lenotti bij de productie van "Le Olle" voor een andere aanpak. Ze willen in deze wijn al hun vakmanschap, ervaring en knowhow inzetten om een Topwijn te maken die waardig het DOCG predikaat kan dragen. En met een beperkte oplage. De druiven die voor deze wijn gebruikt worden zijn corvina, rondinella en cabernet sauvignon. Ze groeien in de "La Pra" wijngaard gelegen op de heuvels aan de oostelijke oever van het Gardameer. De bodem bestaat uit klei en kalk. Eind september vindt de oogst plaatst en dan wordt 70% geperst en gevinifieerd. De overige 30% van de druiven worden 40-50 dagen gedroogd (zoals bij Amarone wijnen) en daarna gevinifieerd. De rijping vindt deels op grote houten vaten en deel op roestvrijstaal plaats, gevolgd door flesrijping. Deze robijnrode wijn heeft tonen van rijp fruit, elegantie en finesse. De smaak is vol, rijk en intens. Deze wijn dankt zijn naam aan een stuk geschiedenis in wijngaard. Tijdens het werk in de wijngaard werden oude wijnkaraffen gevonden. De Italiaanse benaming voor een wijnkaraf is "Le Olle". De karaffen zijn momenteel te bewonderen in een museum in Venetië.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Lenotti Le Olle, Bardolino Classico Superiore” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *