per fles
€ 9,85
9,05
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Lenotti Soave Classico

Cantine Lenotti heeft van deze Soave een interessante zeer aansprekende wijn gemaakt. Het bouquet doet aan voorjaarsbloemen denken, in de verfrissende smaak spelen aroma’s van citrus, banaan en ananas om beurten de hoofdrol. Lekkere aantrekkelijke droge zomerwijn met een licht bittertje in de aangename afdronk.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

Deze wijn komt uit het gebied rond Soave en Monteforte.

Wijnkaartbeschrijving

Aantrekkelijke droge en fruitige wijn met een licht bittertje in de aangename afdronk.

Wijnspijssuggestie

Soave Lenotti is zeer geschikt als aperitief en begeleider van salades, hors d'oeuvres en lichte (vis)gerechten.

Extra informatie

Het Soave wijnbouwgebied in Noord Italië ten Noorden van de stad Verona is het grootste van Italië maar het eigendom van de wijngaarden is zeer versnipperd. Het merendeel wordt daarom verhandeld door cooperaties. Een aantal producenten richt zich op de productie van kwaliteitswijn zoals Lenotti. Zij hebben van deze Soave een interessante zeer aansprekende wijn gemaakt. Het bouquet doet aan voorjaarsbloemen denken, in de verfrissende smaak spelen aroma's van citrus, banaan en ananas om beurten de hoofdrol. Lekker aantrekkelijke droge zomerwijn met een licht bittertje in de aangename afdronk. De Lenotti Soave is zeer geschikt als aperitief en begeleider van salades, hors d'oeuvres en lichte (vis)gerechten.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Lenotti Soave Classico” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *