per fles
€ 5,20
4,80
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Casa Bianca Asolo Prosecco Frizzante 0.20 liter

  • Milddroge witte bubbelwijn uit Noord-Italië
  • Licht mousserend en lekker zacht van smaak
  • Ideaal als feestelijk aperitief

Milddroge, mousserende witte wijn uit Noord-Italië, met een frisse, zachte smaak en de geur van licht fruit. Uitstekend als aperitief of in combinatie met kleine hapjes.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Extra informatie

Casa Bianca Asolo Prosecco Frizzante 0.20 liter

Prosecco is in Italië zeer populair. Veelal wordt de wijn als een feestelijk aperitief geschonken maar deze milddroge Prosecco is ook heel geschikt als begeleider van voorgerechten en amuses. Prosecco is inmiddels gebonden aan een herkomstbenaming. De beste hebben een eigen herkomstbenaming met een DOCG status, de eredivisie van de Italiaanse wijnwereld. De wijngaarden liggen rond Asolo in de heuvels van Montello in Noord-Italië.

De term Frizzante geeft aan dat de wijn licht mousserend is. Hierdoor smaakt de wijn wat zachter dan een zogenaamde Spumante, de Italiaanse evenknie van de Franse Champagne-achtige wijnen.

Drinken bij

Uitstekend aperitief, maar ook erg lekker bijkleine hapjes.

Proefnotitie

Mousserende wijn met een fijn floraal en licht fruitig aroma. De smaak zet fris en rond in. De zachte mousse zorgt voor een ronde finale.

Houdbaarheid

De wijn kan onmiddellijk gedronken worden en behoeft geen verdere lagering.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Casa Bianca Asolo Prosecco Frizzante 0.20 liter” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *