per fles
€ 6,95
6,35
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Artimone Negroamaro

Diep rood met paars aan de randen, een intens bouquet van zoethout en rode bessen dat zich voortzet in de soepele smaak die wordt aangevuld  met kruidige impressies. De negroamaro voelt zich in Puglia of Apulië uitstekend thuis en anders dan de vertaling ‘zwart bitter’ doet vermoeden presenteert de druif zich als een vriendenmaker van de eerste orde. Uitstekend geschikt om jong te worden gedronken maar als de wijn nog wat flesrijping gegund wordt is een fluweelzacht randje een welkome bonus.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Wijnkaartbeschrijving

Diep rood met paars aan de randen, een intens bouquet van zoethout en rode bessen dat zich voortzet in de soepele smaak die wordt aangevuld  met kruidige impressies.

Wijnspijssuggestie

Pastagerechten met tomatensaus, geroosterd vlees, salami, rijpe kazen.

Extra informatie

Puglia of Apulië is de 'hak van de laars van Italië'. De negroamaro voelt zich hier, en dan met name in Salento, uitstekend thuis en is een van de vele autochtone druivensoorten die Italië kent. 'Zwart bitter' luidt de vertaling maar de druif   presenteert zich anders dan zijn naam doet vermoeden. Hij zorgt juist voor levendige, schone, mondvullende wijnen en is daarmee een vriendenmaker van de eerste orde.Na een zorgvuldige selectie van de geoogste druiven vindt een traditionele vinificatie plaats onder gecontroleerde temperatuur op roestvrijstalen vaten. Uitstekend geschikt om jong te worden gedronken maar als de wijn nog wat flesrijping gegund wordt is een fluweelzacht randje een welkome bonus.


Proefnotities: Diep rood met paars aan de randen, een intens bouquet van zoethout en rode bessen datzich voortzet in de soepele smaak die wordt aangevuld met kruidige impressies.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Artimone Negroamaro” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *