per fles
€ 38,75
38,15
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Castello Di Albola Chianti Classico Magnum

Robijnrood, een heerlijk bouquet met een delicate zweem van viooltjes. De volle, harmonieuze smaak heeft een frisse mineraliteit en is gesierd met een elegante, fluwelen omlijsting. In het dorpje Radda in Chianti, ligt het prachtige kasteel en wijngoed Castello di Albola, waar vineus geluk geboren wordt, vloeibare weelde zachtjes geperst uit trossen sangiovese die rijpten in de heuvels onder de mediterrane zon op een kleihoudende terroir met kleine kiezels die voor een goede drainage zorgt.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

Chianti Classico (Toscane). In de heuvels op een hoogte van 350 tot 650 meter

Wijnkaartbeschrijving

Robijnrood, een heerlijk bouquet met een delicate zweem van viooltjes. De volle, harmonieuze smaak heeft een frisse mineraliteit en is gesierd met een elegante, fluwelen omlijsting.

Wijnspijssuggestie

Aan tafel heel wat mans bij pasta gerechten met tomatensaus, maar ook uitstekend te combineren gerechten van rood of wit vlees. Daarnaast heel lekker bij een stukje Parmezaanse of

Extra informatie

De verschillende districten waar Chianti wordt gemaakt liggen als een slordige inktvlek gegroepeerd rond de kunststad Florence. Met in hethart, Chianti Classico, het meest oorspronkelijke en bekendste district. Hier is de Chianti geconcentreerder en wordt mooier oud dan gewone Chianti's. De druivensoort sangiovese regeert hiersoeverein. De naam komt vermoedelijk van Sanguis Jovis ofwel bloed van Jupiter, een door monniken toevallig gegeven naam toen een bezoeker vroeg hoedeze druif heette, die zij tot dan toe simpelweg vino hadden genoemd. Kenmerken van de sangiovese zijn de rinsheid, vaak een vleugje aantrekkelijke bitterheid en een bepaald rustiek aroma. In het dorpje Radda in Chianti, ligt het prachtige kasteel en wijngoed Castello di Albola, waar vineus geluk geboren wordt, vloeibare weelde zachtjes geperst uit trossen die rijpten in de heuvels onder de mediterrane zon op een kleihoudende terroir met kleine kiezels die voor een goede drainage zorgt. De rijpe druiven worden met hand geplukt en na een zorgvuldig selectie op traditionele wijze gevinifieerd. Na de malolactische gisting en voor de botteling rijpt de jonge wijn nog 12 maanden op Sloveens eiken. Proefnotities: Robijnrood, een heerlijk bouquet met een delicate zweem van viooltjes. De volle, harmonieuze smaak heeft een frisse mineraliteit enis gesierd met een elegante, fluwelen omlijsting. Rijpingspotentieel is 6 - 8 jaar na de oogst.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Castello Di Albola Chianti Classico Magnum” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *