per fles
€ 26,20
25,60
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Castello Di Albola Chianti Classico Riserva

Robijnrood, intens bouquet met impressies van bessen, tabak en zoethout. Zachte tannines omhullen de geconcentreerde smaak die voorzien is van frisse zuren, zwart fruit, bloemen en een lange afdronk. De beste druiven worden gebruikt van acht verschillende wijngaarden die elk met hunspecifieke eigenheid bijdragen aan de bijzondere kwaliteit. 14 maanden lagering op fust: 4 % eiken uit Allier en 6 % Sloveens eiken. Na botteling volgt 18 maanden rijping op fles alvorens deze Riserva het ouderlijk huis, Castillo di Albola,

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

Chianti Classico (Toscane). In de heuvels op een hoogte van 350 tot 650 meter

Wijnkaartbeschrijving

Robijnrood, intens bouquet met impressies van bessen, tabak en zoethout. Zachte tannines omhullen de smaak van frisse zuren, zwart fruit, bloemen en een lange afdronk.

Wijnspijssuggestie

Past uitmuntend bij pastagerechten met tomatensaus, rood vlees (al dan niet geroosterd), wild en bij Parmezaanse of belegen Goudse kaas.

Extra informatie

De verschillende districten waar Chianti wordt gemaakt liggen als een slordige inktvlek gegroepeerd rond de kunststad Florence. In het hart, Chianti Classico, het meest oorspronkelijke en bekendste district. Hier is de Chianti geconcentreerder en wordt mooier oud dan gewone Chianti's. De druivensoort sangiovese regeert hiersoeverein. De naam komt vermoedelijk van Sanguis Jovis ofwel bloed van Jupiter, een door monniken gegeven naam. Kenmerken van de sangiovese zijn de rinsheid, vaak een vleugje aantrekkelijke bitterheid en een bepaald rustiek aroma. In het dorpje Radda in Chianti, ligt het prachtige kasteel en wijngoed Castello di Albola, waar vineus geluk geboren wordt, vloeibare weelde zachtjes geperst uit trossen die rijpten in de heuvels onder de mediterrane zon. De beste druivenworden gebruikt van acht verschillende, geselecteerde wijngaarden die elk met hun specifieke eigenheid bijdragen aan de bijzondere kwaliteit van deze wijn. Na de handmatige pluk en zorgvuldige selectie wordt de most op traditionelewijze gevinifieerd en verblijft de jonge wijn na de malolactische gisting 14 maanden op fust. 40% op eiken uit Allier en 60% op traditioneel Sloveens eiken. Na de botteling volgt 18 maanden rijping op fles alvorens deze Riserva het ouderlijk huis, Castillo di Albola, mag verlaten. Proefnotities: Robijnrood, intens bouquet met impressies van bessen, tabak en zoethout.De smaak is voorzien van frisse zuren en bloemen.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Castello Di Albola Chianti Classico Riserva” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *