per fles
€ 24,70
23,90
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Chablis – L&C Poitout

Deze Chablis heeft een echte persoonlijkheid en weerspiegelt de typiciteit van de L&C Poitout-wijnen. Een bleek gouden kleur, zeer frisse en mineralige neus met tonen van vuursteen en acacia. In de smaak zeer zacht maar ook mineralig en fris. Complexe aroma’s en een fijne afdronk.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Voornamelijk van het noorden tot het oosten in de Chablis, genesteld in en rond enkele van de Grand Cru’s wijngaarden

Wijnkaartbeschrijving

Poitout Chablis

Wijnspijssuggestie

Combineert ideaal met oesters, witte vis of coquilles met zeekraal en roomboter. Ook heerlijk bij krab en gebakken vis.

Extra informatie

L&C Poitout is één van de nieuwe en opkomende namen in de Chablis. Het domein wordt met passie, enthousiasme en liefde beheerd door Louis en Catherine Poitout. Beide geboren en getogen in de Chablis, jeugdvrienden en door de wijnfamilies verbonden. Chablis zat altijd al in hun bloed. In 1994 zijn zij samen andere streken gaan ontdekken en hebben in de Elzas en in Parijs gewoond. In 2003 keerden zij terug om in Chablis hun droom te verwezenlijken: samen een wijnbedrijf beginnen. Domaine L&C Poitout bestaat uit zo'n 18 hectare en omvat de eigendommen van Catherine (Chablis en Lignorelles), die van Louis' vader, Michel Poitout (Maligny en Villy) en het door hun gekochte Domaine in Fleys. Nu gevestigd in het hart van Chablis, kunnen ze gasten ontvangen voor proeverijen en bezoeken.


Het domein bevat unieke percelen, voornamelijk gelegen van het noorden tot het oosten van de regio, genesteld in en rond enkele van de Grand Cru wijngaarden. Deze wijngaarden hebben een uitzonderlijk terroir, in staat om echt unieke en serieuze Chablis wijnen te maken. Altijd met respect voor het land en rekening houdend met de plaatselijke flora en fauna. De druiven van de verschillende percelen worden strikt gescheiden gehouden en apart gevinifieerd om de authenticiteit van de wijnen te bewaren.


Deze Chablis heeft een echte persoonlijkheid en weerspiegelt de typiciteit van de L&C Poitout-wijnen. Een bleek gouden kleur, zeer frisse en mineralige neus met tonen van vuursteen en acacia. In de smaak zeer zacht maar ook mineralig en fris. Complexe aroma’s en een fijne afdronk.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chablis – L&C Poitout” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *