per fles
€ 67,75
67,15
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Champagne Castelnau Blanc De Blancs

In de geur en smaak ontdek je tonen van rijpe perzik, vanille, geroosterd brood ondersteunt met de meest verfijnde mousse die je maar kunt bedenken. De stijl van de champagne is extra-brut en dit betekent dat hij nog droger is dan de Brut. Dit geeft een verfijning en verfrissing aan deze complexe Champagne waardoor deze prachtige wijn in harmonie is.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnkaartbeschrijving

In de geur en smaak ontdek je tonen van rijpe perzik, vanille, geroosterd brood ondersteunt met de meest verfijnde mousse die je maar kunt bedenken.

Wijnspijssuggestie

De Blanc de Blanc Champagne gaat zeer goed bij diverse groenten, vis en vleesgerechten met uitgesproken smaken en sauzen. Deze bijzondere Champagne kan zelfs rood vleesgerechten aan.

Extra informatie

In het hart van de Champagne bevindt zich het premium Champagnehuis Castelnau. Champagne Castelnau dankt haar naam aan een heldhaftige generaal in de Eerste Wereld oorlog. In die tijd, zo rond 1912, verenigden een aantal wijnboeren zich in Reims om samen Champagne te maken. Zo konden ze gezamenlijk de kwaliteit verbeteren en kennis uitwisselen met elkaar. There’s a new kid in town! Nu meer dan 100 jaar later is het tijd voor een nieuw modern jasje, maar wel met de opgedane kennis en ervaring van de afgelopen eeuw. Vintage meets modern, let’s rock and roll! Champagne Castelnau maakt onder leiding van keldermeester en wijnmaakster Elisabeth Garcelot verschillende stijlen Champagne. Voor elke gelegenheid en moment van de dag. Het team van Champagne Castelnau heeft een vrije geest en omarmt nieuwe ideeën omtrent wijn maken. Ze stoppen extra veel energie, liefde en aandacht in en aan de wijngaarden. En dat proef je terug in het glas!

De boeren hebben respect voor de natuur en werken volgens een duurzaam wijnbouw beleid. Zo werken zij aan een betere en gezondere toekomst.

Wijnmaakster Elisabeth Garcelot laat de flessen langer rijpen in de kelders dan gebruikelijk is voor Champagne. Zo krijg je mooiere, complexere en krachtigere Champagnes en zijn ze klaar om NU gedronken te worden. Deze Champagne is een buitencategorie. Anders dan anders! Een out-of-the-box project van de twee vrouwelijke keldermeesters Carine Bailleut en Elisabeth Garcelot. De Champagne bestaat voor meer dan de helft uit Pinot Noir, dertig procent Pinot Meunier en is aangevuld met Chardonnay.

De druiven komen van de beste wijngaarden uit de beste jaren respectievelijk 2008, 2010, 2011 en 2012. De wijnen hebben een houtopvoeding gehad wat bijzonder is in de Champagne. De meeste boeren werken namelijk met roestvrijstaal. In de geur en smaak ontdek je tonen van rijpe perzik, vanille, geroosterd brood ondersteunt met de meest verfijnde mousse die je maar kunt bedenken. De stijl van de champagne is extra-brut en dit betekent dat hij nog droger is dan de Brut. Dit geeft een verfijning en verfrissing aan deze complexe Champagne waardoor deze prachtige wijn in harmonie is. De Hors Categorie Champagne gaat zeer goed bij diverse groenten, vis en vleesgerechten met uitgesproken smaken en sauzen. Deze bijzondere Champagne kan zelfs rood vleesgerechten aan zonder enig probleem.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Champagne Castelnau Blanc De Blancs” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *