per fles
€ 42,55
41,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Champagne Castelnau Demi Sec

De Champagne Castelnau Demi-Sec is voor mensen die van rijke, complexe zoetigheid houden met een tropisch frisse bite. Deze wijn bestaat voor 4 % uit Chardonnay, 2 % uit Pinot Noir en de rest uit Pinot Meunier. Deze elegante zoete champagne heeft een enorme complexiteit en een frisse touch in de smaak door de prachtige zuren en een verrukkelijke romigheid.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnkaartbeschrijving

Deze zoete champagne geurt en smaakt naar honing, rijpe peer en vanille. Aanrader bij taart en bij of na het dessert.

Wijnspijssuggestie

Paté, ganzenlever of desserts met honing en walnoten.

Extra informatie

In het hart van de Champagne bevindt zich het premium Champagnehuis Castelnau. Champagne Castelnau dankt haar naam aan een heldhaftige generaal in de Eerste Wereld oorlog. In die tijd, zo rond 1912, verenigden een aantal wijnboeren zich in Reims om samen Champagne te maken. Zo konden ze gezamenlijk de kwaliteit verbeteren en kennis uitwisselen met elkaar. There’s a new kid in town! Nu meer dan 100 jaar later is het tijd voor een nieuw modern jasje, maar wel met de opgedane kennis en ervaring van de afgelopen eeuw. Vintage meets modern, let’s rock and roll! Champagne Castelnau maakt onder leiding van keldermeester en wijnmaakster Elisabeth Garcelot verschillende stijlen Champagne. Voor elke gelegenheid en moment van de dag. Het team van Champagne Castelnau heeft een vrije geest en omarmt nieuwe ideeën omtrent wijn maken. Ze stoppen extra veel energie, liefde en aandacht in en aan de wijngaarden. En dat proef je terug in het glas!


De boeren hebben respect voor de natuur en werken volgens een duurzaam wijnbouw beleid. Zo werken zij aan een betere en gezondere toekomst.


Wijnmaakster Elisabeth Garcelot laat de flessen langer rijpen in de kelders dan gebruikelijk is voor Champagne. Zo krijg je mooiere, complexere en krachtigere Champagnes en zijn ze klaar om NU gedronken te worden. Deze Demi-Sec Champagne is voor mensen die van rijke, complexe zoetigheid houden met een tropisch frisse bite. Deze wijn bestaat voor 40% uit Chardonnay, 20% uit Pinot Noir en de rest uit Pinot Meunier. Deze elegante zoete champagne heeft een enorme complexiteit en een frisse touch in de smaak door de prachtige zuren en een verrukkelijke romigheid.


Met 35 gram restsuiker per liter is deze Demi-Sec perfect om te drinken bij zoete desserts, nagerechten met fruit of noten en warme appeltaart. Houd je meer van kaas dan moet je zeker sterke blauwschimmel kazen, zoals Gorgonzola, hierbij proberen. De smaak van zoet geconfijt fruit, rozijnen en tropische vruchten omarmt het zoute en pikante van de blauwe kaas en smelt samen als liefde op het eerste gezicht. It’s a bitter sweet symphonie.


Door de zuurgraad met een frisheid die je herkent bij munt en de prachtige zachte mousse die zich omhoog danst in je glas, blijft deze champagne spannend en levendig.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Champagne Castelnau Demi Sec” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *