per fles
€ 33,95
33,15
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Chateau Beau-Site, Cru Bourgeois – Borie-Manoux

Klassieke St. Estèphe met stevige, vlezige tannines die volledig zijn opgenomen door het rijke, rijpe, donkergekleurde sap met aroma’s van rode en zwarte bes. Ruim een jaar rijping op vaten van gedeeltelijk nieuw Frans eikenhout geeft de wijn een subtiele, goed gedoseerde kruidigheid en maakt hem compleet. Solide en elegant. Stijlvol en toegankelijk.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Beau-Site ligt in het plaatsje St. Corbian, in het uiterste noorden van Saint-Estèphe. De bodem is kiezelhoudend. De wijngaarden liggen gunstig op een heuvel waardoor ze profiteren van het zonlicht.

Wijnkaartbeschrijving

Château Beau-Site, Cru Bourgeois, Saint-Estèphe

Wijnspijssuggestie

Dinerwijn voor bij verfijnde gerechten. Gevogelte: eendenborst. Rood vlees: biefstuk, ossenhaas. Wild: reebiefstuk, hert. Kaas: rijpe, harde soorten.

Extra informatie

Klassieke Saint-Estèphe met zowel rijp rood fruit als stevige, vlezige tannines die volledig zijn opgenomen. Solide en elegant, stijlvol en toegankelijk. Deze dinerwijn bestaat uit 60% cabernet sauvignon, 34% merlot, 5% cabernet franc en 1% petit verdot. De druiven groeien aan wijnstokken met een gemidelde leeftijd van 35 jaar. Lagering vindt plaats op barriques waarvan 50% uit nieuw eikenhout bestaat. De wijn ligt 12 tot 15 maanden op vat. Beau-Site is een van de châteaux van Borie-Manoux, het handelshuis dat nog altijd als een van de weinige particulier eigendom is. De familie Castja bezit naast Beau-Site, een Cru Bourgeois Supérieur, ook andere huizen waaronder de Grand Cru's Batailley uit Pauillac en Trotte-Vieille uit St. Emilion.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chateau Beau-Site, Cru Bourgeois – Borie-Manoux” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *