per fles
€ 97,95
97,45
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 6 flessen

Chateau De Beaulon Cognac X.O.

(2 klantbeoordelingen)

De cognac heeft een rijke neus: brood, amandel, wilde perziken, kaneel, kruidig en complex, typisch Folle Blanche, verfijnd distillaat. De smaak is fruitig (sinaasappel), zeer rijk en fris met een bijzonder lange afdronk. Door de lange rijping is een cognac ontstaan van buitengewone kwaliteit voor een X.O. De minimale rijping voor een X.O. is 1 jaar.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Gelegen op de heuvels ten noorden van de Gironde in het afgebakende gebied van Cognac, tegenover de Medoc. Hoogte variërend tussen de 23 en 52 meter.

Wijnkaartbeschrijving

De Cognac van het Château de Beaulon heeft een zeer eigen smaak: elegant, fruit met een zweem van bloemen.

Wijnspijssuggestie

Heerlijk op zichtzelf staand, met of zonder ijs.

Extra informatie

De cognac heeft een rijke neus: brood, amandel, wilde perziken, kaneel, kruidig en complex, typisch Folle Blanche, verfijnd distillaat. De smaak is fruitig (sinaasappel), zeer rijk en fris met een bijzonder lange afdronk. Door de lange rijping is een cognac ontstaan van buitengewone kwaliteit voor een X.O. De minimale rijping voor een X.O. is 10 jaar.


2 beoordelingen voor Chateau De Beaulon Cognac X.O.

  1. Edouard Prisse 25 juni 2021

    Dit is, na een reis door de Cognac streek en het proeven van 12 verschillende cognacs van ‘de beste huizen’, degene die voor mij verreweg boven de uitstekende volgende drie uitstak. Duur, maar zijn geld dubbel en dwars waard.

  2. Edouard Prisse 25 juni 2021

    Dit is, na een reis door de Cognac streek en het proeven van 12 verschillende cognacs van ‘de beste huizen’, degene die voor mij verreweg boven de uitstekende volgende drie uitstak. Duur, maar zijn geld dubbel en dwars waard.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *