per fles
€ 41,50
40,75
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 6 flessen

Pineau Des Charentes Blanc 10 Ans – Chateau De Beaulon

Zoet, zacht, rijp, rijk, krachtig en complex. Dit is hoe de Pineau des Charentes Blanc van 1 jaar oud het beste omschreven kan worden. De goudgele houtgelagerde vin de liqueur biedt een scala aan aroma’s. Gekaramellisserde appel, noten, honing, kaneel, vanille, vijg, dadel en chocolade: alles komt er in voor. Een unieke, bijzondere wijn uit de cognac. Als digestief, bij de kaas, gekoeld als aperitief, bij verse noten en gebak.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Gelegen op de heuvels ten noorden van de Gironde in het afgebakende gebied van Cognac, tegenover de Medoc. Hoogte variërend tussen de 23 en 52 meter.

Wijnkaartbeschrijving

Zoete, zachte, krachtige versterkte wijn die 10 jaar op houten vat heeft gerijpt. Dadel, karamel, honing en noten komen erin voor.

Wijnspijssuggestie

Fantastisch bij foie gras, maar ook heerlijk bij verschillende kazen zoals droge geitenkaas en roquefort. Daarnaast een mooie begeleider van sabayons, ijs en patisserie met fijne smaken: vanille, per

Extra informatie

Pineau des Charentes is een zogenaamde vin de liqueur uit de Cognac. De zoete, krachtige wijn wordt gemaakt van net gistend wit druivensap waaraan cognac van ten minste een jaar oud wordt toegevoegd. Het alcoholgehalte stijgt meteen naar 17 à 18% waardoor de gisting stopt en de onvergiste suikers in de wijn achter blijven. Die zorgen voor de zoete smaak.

/br>

Een Pineau des Charentes moet volgens de wet minimaal tot de zomer na de oogst op vat rijpen. Deze oude Pineau des Charentes van Château de Beaulon heeft maar liefst 10 jaar op vat gelegen. Dat verklaart zijn zachte, rijpe, rijke en complexe smaak. Het pittige van de cognac is bijna helemaal opgenomen door de fruitige aroma's en de suikers. Uiteenlopende tonen van karamel, vanille, kaneel, noten, chocolade, vijg en dadel wisselen elkaar af. Smelt in je mond!


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pineau Des Charentes Blanc 10 Ans – Chateau De Beaulon” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *