per fles
21,50
20,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 3 flessen

Château de Beaulon Pineau des Charentes, Blanc 5 Ans

(1 klantbeoordeling)

Een volle, zachte smaak waarin het pittige van de cognac nog steeds is te ruiken en proeven. In de afdronk wisselen frisse tonen van wit fruit, geroosterde aroma’s van noten en het smeltende zoetje van chocolade elkaar af.

Kenmerken

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is een van de grootste producenten van wijn in de wereld, zowel qua volume als qua omzet. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Gelegen op de heuvels ten noorden van de Gironde in het afgebakende gebied van Cognac, tegenover de Medoc. Hoogte variërend tussen de 23 en 52 meter.

Wijnkaartbeschrijving

Zoet, zacht en krachtig met een pittige afdronk. Aroma's van amandelspijs, rijp wit fruit, cognac, honing en noten wisselen elkaar af.

Wijnspijssuggestie

Goed als aperitief bij gevogeltepaté en mousse van gerookte vis. Daarnaast completeert deze vin de liqueur salades met gevogelte of kaas, alsmede bij wit vlees. Als digestief prima in te zetten bij

Extra informatie

Pineau des Charentes is een zogenaamde vin de liqueur uit de Cognac. Aan net gistend wit druivensap wordt cognac van ten minste een jaar oud toegevoegd. Hierdoor stijgt het alcoholgehalte meteen tot 17 à 18%, stopt de vergisting en blijven de onvergiste suikers in de wijn achter. Die zorgen voor de zoete smaak. Volgens de wet moet de vin de liqueur minstens tot de volgende zomer op vat rusten, maar deze Château de Beaulon heeft vijf jaar op vat gerijpt. Dat verklaart zijn volle, zachte smaak waarin het pittige van de cognac nog steeds is te ruiken en proeven. In de afdronk wisselen frisse tonen van wit fruit, geroosterde aroma's van noten en het smeltende zoetje van chocolade elkaar af.

1 beoordeling voor Château de Beaulon Pineau des Charentes, Blanc 5 Ans

  1. Martijn Vis

    Heerlijk zacht van smaak,ècht een topper!!
    Deze Pineau is werkelijk het neusje van de zalm Super!! Een echte aanrader.
    Bedankt voor de persoonlijke note,heel attent!!
    Ik ga genieten, hartelijke groeten Martijn.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *