per fles
€ 64,20
63,40
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Chateau de Domaine de l’Eglise

Kruidig en krachtig, complex en compleet. Deze Pomerol heeft in de neus de kruidigheid van de houtlagering. In de pittige smaak worden de kruidige aroma’s aangevuld met het smeuïge van gewelde zwarte pruim en het typische, aangename vegetale toontje dat in veel goede Pomerols voorkomt. De structuur is zacht en heeft tegelijkertijd een fijne beet van de rijpe, merlottannines. De afdronk van deze mooie dinerwijn is lang.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnspijssuggestie

Geroosterd varkensvlees, lamsvlees en wildzwijn Entrecote, steak, rib eye Eendenborst met groene groenten.

Extra informatie

Château de Domaine de l'Eglise is het oudste château met wijngaarden in de Pomerol. Op dit relatief kleine wijngoed van 6 hectare worden stijlvolle wijnen gemaakt. De 2013 is kruidig, krachtig, complex en compleet. In de neus vallen de kruidige, specerijenachtige tonen van de lagering op gedeeltelijk nieuwe (65%) barriques op. In de pittige smaak komen daar het smeuïge van gewelde zwarte pruim en een aangename vegetale toon bij. De structuur is zacht met beet van rijpe tannines. De afdronk is lang. Deze wijn van 90% merlot en 10% cabernet franc wordt gemaakt onder leiding van Philippe Castéja, de président van Borie-Manoux. Dit handelshuis dat nog een van de weinige familiebedrijven in de Bordeaux is, bezit een aantal châteaux waaronder Grands Crus en Crus Bourgeois-domeinen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chateau de Domaine de l’Eglise” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *