per fles
€ 11,10
10,30
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Chateau De Valcombe Pastel Rose

Bleekroze, met een heel lichte blauwe schittering.Het zachte, frisse bouquet geeft rode bessen waar de smaak een vleug van exotisch fruit aan toevoegtmet impressies van abrikozen en honing. De zachte,fruitige afdronk heeft finesse. De rijpe druiven worden na de oogst niet geperst, alleen het sap dat na de kneuzing van de druiven spontaan vrijkomt wordt gebruikt: het beste sap dus. Het eeuwenoude domein is al sinds 174 in hetbezit van de familie Ricome.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Uniek in de streek is dat deze ondergrond bedekt is met een zeer dunne laag kalksteen die zorgt voor een verrassende frisheid en minerale toets inde wijn.

Wijnkaartbeschrijving

Bleekroze, het zachte, frisse bouquet geeft rode bessen waar de smaak een vleug van exotisch fruit aan toevoegt met impressies van abrikozen en honing. Afdronk heeft finesse.

Wijnspijssuggestie

Verrukkelijk als apéritief en een ideale terraswijn. Prima te combineren met salades, groenteschotels, kip, kalfs- en varkensvlees

Extra informatie

Het eeuwenoude wijndomein is al sinds 1740 in het bezit van de familie Ricome. Bevlogen wijnmakers zijn het: zo waren zij de eersten die in de Costières-de-Nîmes een wijn produceerden op basis van de syrah. Tevens hebben zij in het afgelopen decennium de kwaliteit naar een hoger niveau gebracht en de lutte raisonnée ingevoerd als aanloop naar het predikaat biologische wijn dat zij met ingang van oogstjaar 2020 mogen voeren.


De terroir bestaat hier uit een 5 tot 15 meter dikke laag van grote Rhônestenen die o.a. een uitstekende afwatering garandeert. Uniek in de streek is dat deze ondergrond bedekt is met een zeer dunne laag kalksteen die zorgt voor een verrassende frisheid en minerale toets inde wijn. De wijngaarden (63 ha) rond het château liggen op een flauwe helling die op het zuiden gericht is enuitkijkt over de meertjes van de Camargue die een zomerse bries verkoeling meegeven.


De rijpe druiven die gebruikt worden voor de Chateau de Valcombe Pastel rosé worden na de oogst niet geperst, alleen het sap dat na de kneuzing van de druiven spontaan vrijkomt wordt gebruikt: het beste sap dus. Tijdens de fermentatie, onder lage temperatuur en die 14 tot 18 dagen duurt, gist de fijne lie mee. Voor botteling rust de jonge wijn 3 maanden op tank.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chateau De Valcombe Pastel Rose” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *