per fles
€ 10,25
9,65
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Chateau De Valcombe Prestige Blanc Bio

Bouquet verleidt met frisse en rijpe tonen van citroen gevolgd door een volle smaak, in balans gehouden door intense impressies van citrus, peer en een vleugje grapefruit. De afdronk is elegant en fris. De most wordt onder een lage temperatuur van 12º – 14º C. vergist, rust daarna 4 maanden op zijn lie met een regelmatige, zachte batonnage waarbij de jonge wijn door stokken (Frans: “batons”) wordt geroerd voor optimale extractie van het fruit en een zacht mondgevoel.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Zuidelijke helling uitkijkend over de meertjes van de Camargue.

Wijnspijssuggestie

Heerlijk als apéritief en ideale terraswijn. Aan tafel goed te combineren met gerechten van wit vlees (kip, kalfs- en varkensvlees), salades en groenteschotels.

Extra informatie

Het eeuwenoude wijndomein is al sinds 1740 in het bezit van de familie Ricome. Bevlogen wijnmakers zijn het; zo waren zij de eersten die in de Costières-de-Nîmes een wijn produceerden op basis van de syrah. Tevens hebben zij in het afgelopen decennium de kwaliteit naar een hoger niveau gebracht en de lutte raisonnée ingevoerd als aanloop naar het predikaat biologische wijn dat zij met ingang van oogstjaar 2020 mogen voeren. De terroir bestaat hier uit een 5 tot 15 meter dikke laag van grote Rhônestenen die o.a. een uitstekende afwatering garandeert. Uniek in de streek is dat deze ondergrond bedekt is met een zeer dunne laag kalksteen die zorgt voor een verrassende frisheid en minerale toets in de wijn. De wijngaarden (63 ha) rond het château liggen op een flauwe helling die op het zuiden gericht is en uitkijkt over de meertjes van de Camargue die een zomerse bries verkoeling meegeven.


De gemiddelde leeftijd van de rousanne en marsanne druivenstokken is 15 jaar. De most wordt onder een lage temperatuur van 12º - 14º C. vergist, rust daarna 4 maanden op zijn lie met een regelmatige, zachte batonnage waarbij de jonge wijn door stokken (Frans: “batons”) wordt geroerd voor optimale extractie van het fruit en een zacht mondgevoel. Kort daarna wordt de wijn gebotteld. Proefnotities: Bouquet verleidt met frisse en rijpe tonen van citroen gevolgd door een volle smaak, in balans gehouden door intense impressies van citrus, peer en een vleugje grapefruit. De afdronk is elegant en fris.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chateau De Valcombe Prestige Blanc Bio” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *