per fles
63,90
63,30
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Château du Domaine de l’Eglise

De Chateau du Domaine de l’Eglise Pomerol is kruidig en krachtig, complex en compleet. Deze Pomerol heeft in de neus de kruidigheid van de houtlagering. In de pittige smaak worden de kruidige aroma’s aangevuld met het smeuïge van gewelde zwarte pruim en het typische, aangename vegetale toontje dat in veel goede Pomerols voorkomt. De structuur is zacht en heeft tegelijkertijd een fijne bet van de rijpe, merlot-tannines. De afdronk van deze mooie dinerwijn is lang.

Kenmerken

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is een van de grootste producenten van wijn in de wereld, zowel qua volume als qua omzet. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Château du Domaine de l'Eglise ligt niet ver van het wereldberoemde Pomerolhuis Pétrus. De bodem in Pomerol is divers en varieert van zand tot stevige klei. De wijngaarden van Domaine de l'Eglise h

Wijnkaartbeschrijving

Kruidig, krachtig, complex en compleet. In deze houtgerijpte wijn wisselen specerijen, tabak en de smeuïge sappigheid van zwarte pruim elkaar af. Zacht met beet van rijpe tannines.

Wijnspijssuggestie

Geroosterd varkensvlees, lamsvlees en wildzwijn Entrecote, steak, rib eye Eendenborst met groene groenten

Extra informatie

Château du Domaine de l'Eglise is het oudste château met wijngaarden in de Pomerol. Op dit relatief kleine wijngoed van 6 hectare worden stijlvolle wijnen gemaakt. Deze Pomerol is kruidig, krachtig, complex en compleet. In de neus vallen de kruidige, specerijenachtige tonen van de lagering op gedeeltelijk nieuwe (65%) barriques op. In de pittige smaak komen daar het smeuïge van gewelde zwarte pruim en een aangename vegetale toon bij. De structuur is zacht met beet van rijpe tannines. De afdronk is lang. Deze wijn van 90% merlot en 10% cabernet franc wordt gemaakt onder leiding van Philippe Castéja, de président van Borie-Manoux. Dit handelshuis dat nog een van de weinige familiebedrijven in de Bordeaux is, bezit een aantal châteaux waaronder Grands Crus en Crus Bourgeois-domeinen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Château du Domaine de l’Eglise” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *