per fles
208,96
199,00
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 2 flessen

Chateau d’Yquem 0.375 liter

  • Zeer exclusieve dessertwijn
  • Edele rotting
  • Unieke zoetheid
Beperkt beschikbaar.

Wilt u er zeker van zijn dat we uw bestelling kunnen uitleveren, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Info@wijnenwereld.nl of 0187-482455.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Extra informatie

Château d'Yquem is een van de beroemdste en meest exclusieve wijngoederen ter wereld voor zoete witte wijn. De wijngaarden (102 ha) en het château liggen in de wijnstreek Sauternes dat deel uitmaakt van de wijnstreek Bordeaux.De wijn wordt gemaakt van de druivensoorten Sémillon (80%) en Sauvignon Blanc (20%). Door het specifieke (micro)klimaat van Sauternes ondergaan de druiven de zogenoemde edele rotting (veroorzaakt door de schimmel Botrytis cinerea). Hierdoor krijgt de wijn een unieke zoetheid, maar is het rendement in termen van opbrengst uitzonderlijk laag (het vocht uit de druiven gaat namelijk vrijwel geheel verloren).Sauternes als enige dorp buiten de Médoc opgenomen. In die classificatie heeft Château d'Yquem als enige de classificatie Premier Cru Supérieur gekregen, een speciaal voor Yquem ingestelde klasse.Drinken bij

Paté Foie Gras en dessert met honing.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chateau d’Yquem 0.375 liter” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *