per fles
€ 42,50
41,70
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Chateau Maris Brama Blanc

Fris bouquet met impressies van tropisch fruit, kamperfoelie, citroenschil en amandelen. De smaak is pittig, zuiver, niet te zwaar, waarbij de zuurgraad bijdraagt aan de mooie, elegante structuur. Volgens de biodynamische filosofie gevinifieerd in eiken fusten waarna geen malolactische gisting volgt. Tien maanden rijping op eiken vaten en 6 maanden in Noblot eggs. De opbrengst is extreem laag: slechts 1 hl/ha. Jancis Robertson (MW) schreef over dezewijn: This thrillingly complex wine&#823 ; so much more interesting than the average white burgundy.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Op 400 meter hoogte boven het dorpje Felines-Minervois.

Wijnkaartbeschrijving

Fris bouquet, impressies van tropisch fruit, kamperfoelie, citroenschil en amandelen. Smaak is pittig en zuiver, niet te zwaar. Zuurgraad draagt bij aan de mooie, elegante structuur.

Wijnspijssuggestie

Vormt uitstekend gezelschap voor kaas en gerookte vis.

Extra informatie

Chateau Maris is een rijzende ster in Zuid-Frankrijk. Wijnmaker Robert Eden geldt hier als een apostel op het gebied van duurzame landbouw. Zijn wijnen zijn Biologisch en, een stapje daarboven, ook Demeter gecertificeerd. De betrokkenheid bij het milieu is groot. Het wijngoed is met zonnepanelen zelfvoorzienend in energie en de caveau is, als eerste in de wereld, opgebouwd uit o.a. hennep, dat CO2 verbruikt. De grotendeels plantaardige materialen maken dat koeling of verwarming niet nodig is om de chais op de juiste temperatuur te houden. RobertParker's Wine Advocate waardeert de wijnen steevast boven de 90 punten, Wine Spectator kwalificeert ze als outstanding wines. Ontdekt ook door de topgastronomie waar de wijnen van Ch. Maris de wijnkaarten sieren. Met minimale interventie wordt de wijn volgens de biodynamische filosofie gevinifieerd in eiken fusten waarna geen malolactische gisting volgt. Voor de botteling rijpt de jonge wijn 10 maanden op eiken vaten en 6 maanden in Noblot eggs. De opbrengst is extreem laag: slechts 10hl/ha. JanJancis Robinson (MW) schreef over deze wijn: This This thrillingly complex wine...so much more interesting than the average white burgundy. Proefnotities: Fris bouquet met impressies van trotropisch fruit, kamperfoelie, citroenschil en amandelen. De smaak is pittig en zuiver, niet te zwaar, waarbij de zuurgraad bijdraagt aan de mooie, elegante structuur. Ideaal drinkmoment 1 tot 5 jaar nna de oogst en daarna, mits goed bewaard, nog zeker een paar jaar houdbaar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chateau Maris Brama Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *