per fles
26,65
26,05
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Chateau Maris Brama Jeunes Vignes

Expressief en frisse stijl, in het bouquet impressies van kamperfoelie en citroen. Volle, zuivere smaak die schitterend harmonieert met de elegante structuur. De Maris Brama Jeunes Vignes is, zoals de naam al aangeeft, afkomstig van jonge wijnstokken.Wijnmaker Robert Eden geldt als een apostel op het gebied van duurzame landbouw. Zijn wijnen zijn Biologisch en ook Demeter gecertificeerd. Robert Park Parker’s Wine Advocate waardeert de wijnen steevast boven de 90 punten, Wine Spectator kwalificeert ze als outstanding wines.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is een van de grootste producenten van wijn in de wereld, zowel qua volume als qua omzet. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Op 400 meter hoogte boven het dorpje Felines-Minervois.

Wijnkaartbeschrijving

Expressief en frisse stijl, in het bouquet impressies van kamperfoelie en citroen. Volle, zuivere smaak die schitterend harmonieert met de elegante structuur.

Wijnspijssuggestie

Komt uitstekend tot zijn recht als apéritief, bij tapas, gegrilde kip en kaas.

Extra informatie

Chateau Maris is een rijzende ster in Zuid-Frankrijk. Wijnmaker Robert Eden geldt hier als een apostel op het gebied van duurzame landbouw. Zijn wijnen zijn Biologisch en, een stapje daarboven, ook Demeter gecertificeerd. De betrokkenheid bij het milieu is groot. Het wijngoed is met zonnepanelen zelfvoorzienend in energie en de caveau is, als eerste in de wereld, opgebouwd uit o.a. hennep, dat CO2 verbruikt. De grotendeels plantaardige materialen maken dat koeling of verwarming niet nodig is om de chais op de juiste temperatuur te houden. RobertParker's Wine Advocate waardeert de wijnen steevast boven de 90 punten, Wine Spectator kwalificeert ze als outstanding wines. Ontdekt ook door de topgastronomie waar de wijnen van Ch. Maris de wijnkaarten sieren. Grenache Gris is een krachtig druivenras, perfect bestand tegen hevige wind en droogte.De Maris Brama Jeunes Vignes is, zoals de naam al aangeeft, afkomstig van jonge wijnstokken. Met minimale interventie wordt de wijn volgens de biodynamische filosofie gevinifieerd in eiken fusten waarna geen malolactische gisting volgt. Voor de botteling rijpt de jonge wijn nog enige tijd op de Nomblot eggs-vaten. Proefnotities: Expressief en frisse stijl, in het bouquet impressies van kamperfoelie en citroen. Volle, zuivere smaak die schitterend harmonieert met de elegante structuur. Ideaal drinkmoment 1 tot 4 jaar na de oogst en daarna, mits goed bewaard, nog zeker een jaar houdbaar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chateau Maris Brama Jeunes Vignes” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *