per fles
€ 15,20
14,60
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Chateau Maris L’ Autan

  • Biologische landbouw van grenache en syrah
  • Krachtig, kruidig en geconcentreerd van smaak
  • Aan de voet van de Montagne Noir

Deze wijn onthult een prachtige blend van syrah en grenache, geoogst aan de uitlopers van de Montagne Noire in de Minervois en geteeld volgens de principes van biologische landbouw om de bodem een optimale bescherming te bieden. Een voluptueuze, soepele en gulle wijn.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Aan de voet van de Montagne Noir.

Wijnspijssuggestie

Bij voorkeur bij geroosterd, gegrild vlees, maar ook bij wild en sterke kazen.

Extra informatie

Wijnmaker Robert Eden geldt hier als een apostel op het gebied van duurzame landbouw. Zijn wijnen zijn Biologisch en, een stapje daarboven, ook Demeter gecertificeerd. Het wijngoed is met zonnepanelen zelfvoorzienend in energie en de caveau is, als eerste in de wereld, opgebouwd uit o.a. hennep, dat CO2 verbruikt. De grotendeels plantaardige materialen maken dat koeling of verwarming niet nodig is om de chais op de juiste temperatuur te houden. Parker’s Wine Advocate waardeert de wijnen steevast boven de 90 punten, Wine Spectator kwalificeert ze als ‘outstanding wines’. Ontdekt ook door de topgastronomie zoals het Parijse Pierre Gagnaire (***), Guy Savoy (***) en Meilleur Restaurant du Monde 2018) en bijvoorbeeld restaurant Brooklyn Fare (***) in New York waar de wijnen van Château Maris de wijnkaarten sieren.


Overtuigingen en legendes maken van l'Autan de wind van de duivel en de dwazen! Het kan hevig op de wijnstokken blazen en opeens afzwakken om dan weer opnieuw te razen. Deze wijn onthult een prachtige blend van syrah en grenache, geoogst aan de uitlopers van de Montagne Noire in de Minervois en geteeld volgens de principes van biologische landbouw om de bodem een optimale bescherming te bieden.

Een voluptueuze, soepele en gulle wijn.


Proefnotitie

Krachtig aroma, met kruidige, fruitige en rokerige nuances. De smaak zet krachtig in, ontwikkelt zich evenwichtig en eindigt aromatisch met milde tannine.


Drinken bij

Bij voorkeur bij geroosterd, gegrild vlees, maar ook bij wild en sterke kazen.


Houdbaarheid

Op dronk vanaf twee à drie jaar na de oogst, gemakkelijk tot zeven jaar houdbaar.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chateau Maris L’ Autan” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *