per fles
€ 38,80
38,20
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Chateau Maris Las Combes

Een complexe, levendige, frisse en fruitige wijn met impressies van gekonfijte kersen, granaatappel en zelfs mandarijn met kruidige accenten en garrigue. Wijnmaker Robert Eden geldt als een apostel op het gebied van duurzame landbouw. Zijn wijnen zijn Biologisch en Demeter gecertificeerd. Robert Parker’s Wine Advocate waardeert de wijnen steevast boven de 9 punten, Wine Spectator kwalificeert ze als outstanding wines.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Aan de voet van de Montagne Noire.

Wijnkaartbeschrijving

Complex, levendig, fris en fruitig met impressies van gekonfijte kersen, granaatappel en zelfs mandarijn met kruidige accenten en garrigue.

Wijnspijssuggestie

Smakelijke combinaties zijn te maken met: - Vlees: kruidige rundvleeschotels, vlees van de grill, stoofschotels en gerechten met schapen- of geitenvlees

Extra informatie

Chateau Maris is een rijzende ster in Zuid-Frankrijk. Wijnmaker Robert Eden geldt hier als een apostel op het gebied van duurzame landbouw. Zijn wijnen zijn Biologisch en, een stapje daarboven, ook Demeter gecertificeerd. De betrokkenheid bij het milieu is groot. Het wijngoed is met zonnepanelen zelfvoorzienend in energie en de caveau is, als eerste in de wereld, opgebouwd uit o.a. hennep, dat CO2 verbruikt. De grotendeels plantaardige materialen maken dat koeling of verwarming niet nodig is om de chais op de juiste temperatuur te houden. RobertParker's Wine Advocate waardeert de wijnen steevast boven de 90 punten, Wine Spectator kwalificeert ze als outstanding wines. Ontdekt ook door de topgastronomie waar de wijnen van Ch. Maris de wijnkaarten sieren. De druiven voor deze cuvee groeien opeen terroir van sedimentair gesteente en klei. Na de maceratie en vinificatie volgt een rijping van 12 maanden op zgn. Nomblot eggs. Dit zijn eivormige, betonnen tanks gemaakt van Loire-zand en grind.De legendarische Michel Chapoutier was hiervan eenvan de ontwerpers. In deze vaten wordt de lie continu omhoog geduwd door een interne stroom die op een draaikolk lijkt. Proefnotities: Trefwoorden zijn complex, levendig, fris en fruitig met impressies van gekonfijte kersen, granaatappel en zelfs mandarijn met kruidige accenten en garrigue. Ideaal drinkmoment 2 tot 5 jaar na de oogsten daarna, mits goed bewaard, nog zeker een paar jaar houdbaar.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chateau Maris Las Combes” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *