per fles
€ 89,40
88,60
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Chateau Maris Les Amandiers

Prachtig bouquet van donker fruit (zwarte bessen en bramen) met impressies van witte bloemen en zoethout. Vol en krachtig van smaak, niet te zwaar door zijnelegante structuur, barstensvol fruit, fris en levendig. De druiven groeien op een klein perceel van1 ha. met een terroir van klei en kalksteen.Na de fermentatie en maceratie op hout rijpt de wijn 16 maanden op nieuwe eiken vaten van de beroemde kuiper Radoux. Robert Parker’s Wine Advocate beloonde deze wijn met 92-95 punten.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

In de Premier cru La Livinière, aan de voet van deMontagne Noire.

Wijnkaartbeschrijving

Donker fruit (zwarte bessen en bramen) met impressies van witte bloemen en zoethout. Vol en krachtig, niet te zwaar door zijn elegante structuur, barstensvol fruit,

Wijnspijssuggestie

Een feest bij gebakken of gebraden mals rood vleesen stoofschotels alsmede bij alle soorten groot enklein wild en wild gevogelte, harde kazen, blauwadder kazen en gerookte kazen.

Extra informatie

Chateau Maris is een rijzende ster in Zuid-Frankrijk. Wijnmaker Robert Eden geldt hier als een apostel op het gebied van duurzame landbouw. Zijn wijnen zijn Biologisch en, een stapje daarboven, ook Demeter gecertificeerd. De betrokkenheid bij het milieu is groot. Het wijngoed is met zonnepanelen zelfvoorzienend in energie en de caveau is, als eerste in de wereld, opgebouwd uit o.a. hennep, dat CO2 verbruikt. De grotendeels plantaardige materialen maken dat koeling of verwarming niet nodig is om de chais op de juiste temperatuur te houden. RobertParker's Wine Advocate waardeert de wijnen steevast boven de 90 punten, Wine Spectator kwalificeert ze als outstanding wines. Ontdekt ook door de topgastronomie waar de wijnen van Ch. Maris de wijnkaarten sieren. De druiven voor deze cuvee groeien opeen klein perceel van 1 ha. met een terroir dat bestaat uit klei en kalksteen. De opbrengst is zeer beperkt. Na de fermentatie en maceratie op hout rijpt de wijn 16 maanden op nieuwe eiken vaten van de beroemde kuiper Radoux. Het resultaat is een vineus hoogstandje: Robert Parker's Wine Advocate beloonde deze wijn met 92-95 punten. Proefnotities: Prachtig bouquet van donker fruit (zwarte bessen en bramen) met impressies van witte bloemen en zoethout. Vol en krachtig van smaak, niet te zwaar door zijn elegante structuur, barstensvol fruit, fris en levendig. Ideaal drinkmoment 3 tot 10 jaar na de oogst en daarna, mits goed bewaard, nog zeker een paar jaar houdbaar.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chateau Maris Les Amandiers” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *