per fles
37,70
37,10
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Chateau Maris Les Anciens

Betoverend bouquet van zwarte bessen, kruiden, zoete tabak en geroosterde kruiden. De frisse en levendige zuren van de carignandruif zorgen voor een complexe maar niet te zware wijn. Wijnmaker Robert Eden geldt als een apostel op het gebied van duurzame landbouw. Zijn wijnen zijn Biologisch en Demeter gecertificeerd. Robert Parker’s Wine Advocate waardeert de wijnen steevast boven de 90 punten, Wine Spectator kwalificeert ze als outstanding wines.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is een van de grootste producenten van wijn in de wereld, zowel qua volume als qua omzet. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

In de Premier cru La Livinière, aan de voet van de Montagne Noire. De wijnranken van de carignan druiven zijn 90 jaar oud.

Wijnkaartbeschrijving

Betoverend bouquet van zwarte bessen, kruiden, zoete tabak en geroosterde kruiden. De frisse en levendige zuren van de carignandruif zorgen voor een complexe maar niet te zware wijn.

Wijnspijssuggestie

Uitstekende begeleider van geroosterde slakken met knoflookmayonaise, worsten van de grill, geroosterd rund-, varkens- en lamsvlees en harde belegen en blauwschimmelkazen

Extra informatie

Chateau Maris is een rijzende ster in Zuid-Frankrijk. Wijnmaker Robert Eden geldt hier als een apostel op het gebied van duurzame landbouw. Zijn wijnen zijn Biologisch en, een stapje daarboven, ook Demeter gecertificeerd. De betrokkenheid bij het milieu is groot. Het wijngoed is met zonnepanelen zelfvoorzienend in energie en de caveau is, als eerste in de wereld, opgebouwd uit o.a. hennep, dat CO2 verbruikt. De grotendeels plantaardige materialen maken dat koeling of verwarming niet nodig is om de chais op de juiste temperatuur te houden. RobertParker's Wine Advocate waardeert de wijnen steevast boven de 90 punten, Wine Spectator kwalificeert ze als outstanding wines. Ontdekt ook door de topgastronomie waar de wijnen van Ch. Maris de wijnkaarten sieren. De druiven voor deze cuvee groeien opeen terroir van klei, kalk en zandsteen. Na fermentatie van 8 dagen in open betonnen cuves en houtenvaten en een maceratie van 5 weken rijpt de jonge wijn 6 maanden op zgn. Nomblot eggs. Eivormige, betonnen tanks gemaakt van Loire-zand en grind. Hierin wordt de lie continu omhoog geduwd door een interne stroom die op een draaikolk lijkt. De legendarische Michel Chapoutier was hiervan een van de ontwerpers. Proefnotities: Betoverend bouquet van zwarte bessen, kruiden, zoete tabak en geroosterde kruiden. De frisse en levendige zuren van de carignandruif zorgen voor een complexe maar niet te zware wijn. Ideaal drinkmoment 2 tot 7 jaar na de oogst en daarna nog zeker een paar jaar houdbaar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chateau Maris Les Anciens” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *