per fles
€ 26,15
25,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Chateau Maris Savoir Vieillir

Paarsrood, elegant en complex bouquet van aalbessen, grenadine en kersen. Brede, zachte structuur met een expressieve, genereuze fruitige smaak die niet te zwaar is maar fris en sappig met in de finale een heerlijke afdronk. Chateau Maris is een rijzende ster in Zuid-Frankrijk. Wijnmaker Robert Eden geldt hier als een apostel pp het gebied van duurzame landbouw. Zijn wijnen zijn Biologisch en Demeter gecertificeerd. Robert Parker’s Wine Advocate waardeert de wijnen steevast boven de 9 punten.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Aan de voet van de Montagne Noire.

Wijnkaartbeschrijving

Elegant, complex bouquet van aalbessen, grenadine en kersen. Brede, zachte structuur met een expressieve fruitige smaak die niet te zwaar is maar fris en sappig. Heerlijke afdronk.

Extra informatie

Chateau Maris is een rijzende ster in Zuid-Frankrijk. Wijnmaker Robert Eden geldt hier als een apostel op het gebied van duurzame landbouw. Zijn wijnen zijn Biologisch en, een stapje daarboven, ook Demeter gecertificeerd. De betrokkenheid bij het milieu is groot. Het wijngoed is met zonnepanelen zelfvoorzienend in energie en de caveau is, als eerste in de wereld, opgebouwd uit o.a. hennep, dat CO2 verbruikt. De grotendeels plantaardige materialen maken dat koeling of verwarming niet nodig is om de chais op de juiste temperatuur te houden. RobertParker's Wine Advocate waardeert de wijnen steevast boven de 90 punten, Wine Spectator kwalificeert ze als outstanding wines. Ontdekt ook door de topgastronomie waar de wijnen van Ch. Maris de wijnkaarten sieren.
De druiven voor deze cuvee groeien op een geselecteerd perceel van 20 hectare waar het terroir bestaat uit klei, kalk- en zandsteen. Na defermentatie en een maceratie van een maand vindt een vroege botteling plaats om het frisse en fruitige karakter van de wijn te borgen.
Proefnotities: Paarsrood, elegant en complex bouquet van aalbessegrenadine en kersen. Brede, zachte structuur met een expressieve, genereuze fruitige smaak die niet te zwaar is maar fris en sappig met in de finale een heerlijke afdronk.
Ideaal drinkmoment 2 tot 5 jaar na de oogst en daarna, mits goed bewaard, nog zeker een paar jaar houdbaar.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chateau Maris Savoir Vieillir” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *