per fles
€ 21,80
20,00
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Chateau Peyredon Lagravette Haut-Medoc

Deze, kleinste, cru bourgeois van de Haut Médoc is dieprood van kleur, krachtig van geur met kruidige houttonen, wat peper en rijp bessig fruit. De smaak is evenwichtig, rond met een volle, rijpe afdronk. Jong gedronken uitstekend bij rundvlees of kruidige stoofgerechten, na enkele jaren rijping een mooie wildwijn.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnspijssuggestie

Jong gedronken uitstekend bij rundvlees of kruidige stoofgerechten, na enkele jaren rijping een mooie wildwijn.

Extra informatie

De wijngaard van Peyredon Lagravette ligt in de Haut-Médoc, ingesloten door de beroemde buren Château Poujeaux, Chasse-Spleen en Maucaillou. Eigenaar Stéphane Dupuch bewerkt slechts 4,2 hectaren (Peyredon is de kleinste cru bourgeois van Bordeaux!) met 60 jaar oude stokken cabernet sauvignon (60%) en merlot.


Hij plukt alle druiven met de hand en vergist de geoogste percelen apart van elkaar in de kleine kelder. Hierna volgt een rijping van 14 tot 16 maanden in kleine houten fusten (van eiken en acacia) waarvan jaarlijks ongeveer een derde deel wordt vernieuwd. Het domein heeft een kleine productie van slechts 2100 kisten, de wijn is van een indrukwekkende kwaliteit en ook jong al heel toegankelijk.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chateau Peyredon Lagravette Haut-Medoc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *