per fles
€ 46,25
45,65
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Chateauneuf-Du-Pape “La Bernardine” Blanc – M. Chapoutier

Fonkelend goudgeel van kleur, in de neus impressies van bloesem en lelie. De smaak is fris en mooi in balans met een vleugje citrus. Michel Chapoutier is één van Frankrijk’s meest gerespecteerde wijnmakers. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Bijzonder is ook etiket dat voorzien is van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Het dorp ligt tegen een heuvel, met daarop de resten van een enorm 14e eeuws kasteel dat gebouwd werd als pauselijke residentie. De meest karakteristiieke grondsoort is rossige aarde bedekt met klei

Wijnkaartbeschrijving

Fonkelend goudgeel van kleur, in de neus impressies van bloesem en lelie. De smaak is fris en mooi in balans met een vleugje citrus.

Wijnspijssuggestie

Carpaccio van tonijn, brandade van kabeljauw, Daurade met venkel, maar ook bij een pot au feu van boerderijhoen met groene olijven.

Extra informatie

De geschiedenis van Châteauneuf-du-Pape is verweven met religie en gedrenkt in wijn. Het gelijknamige dorp ligt tegen een heuvel, met daarop de resten van een enorm 14e eeuws kasteel dat gebouwd werd als pauselijke residentie. De meest karakteristieke grondsoort is rossige aarde bedekt met klei en een dikke laag grote, ronde keien. Overdag absorberen de keien de zonnewarmte die 's nachts weer wordt afgegeven om behulpzaam te zijn bij het rijpingsproces van de druiven. Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd en wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten. De oogstdatum van deze Châteauneuf-du-Pape Blanc wordt nauwkeurig bepaald om de gewenste zuurgraad, die voor stabiliteit in de wijn zorgt, te behouden. Na persing vindt de gisting plaats in temperatuur gereguleerde vaten waarna de jonge wijn korte tijd rijpt op zijn lie en gebotteld wordt. Alles is erop gericht om de frisheid in de wijn te behouden. Proefnotities: Fonkelend goudgeel van kleur, in de neus impressies van bloesem en lelie. De smaak is fris en mooi in balans met een vleugje citrus.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chateauneuf-Du-Pape “La Bernardine” Blanc – M. Chapoutier” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *