per fles
€ 42,50
41,70
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Chateauneuf-Du-Pape “La Bernardine” Rouge – M. Chapoutier

Intens karmozijnrood, de neus is zowel complex als subtiel: zwarte bessen en pruimen gevolgd door gebrande koffie en kaneel, kersen en morellen. In de mond worden deze impressies nog eens bevestigd en ondersteund door een fraaie kruidigheid (zoethout) en rijpe tannines. Michel Chapoutier is één van Frankrijk’s meest gerespecteerde wijnmakers. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Bijzonder is ook het etiket dat voorzien is van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Het dorp ligt tegen een heuvel, met daarop de resten van een enorm 14e eeuws kasteel dat gebouwd werd als pauselijke residentie. De meest karakteristieke grondsoort is rossige aarde bedekt met klei e

Wijnkaartbeschrijving

Karmozijnrood, complex en subtiel bouquet van zwarte bessen en pruimen, gebrande koffie en kaneel, kersen en morellen dat zich voortzet in de smaak met een kruidig accent.

Wijnspijssuggestie

Vlees: kruidige rundvleesschotels, vlees van grillof barbecue,stoofschotels of gerechten met schapen- of geitenvlees. Gevogelt: confits van eend of gans. Wild: gerechten met wild zwijn, ree of haas.

Extra informatie

De geschiedenis van Châteauneuf-du-Pape is verweven met religie en gedrenkt in wijn. Het gelijknamige dorp ligt tegen een heuvel, met daarop de resten van een enorm 14e eeuws kasteel dat gebouwd werd als pauselijke residentie. De meest karakteristieke grondsoort is rossige aarde bedekt met klei en een dikke laag grote, ronde keien. Overdag absorberen de keien de zonnewarmte die 's nachts weer wordt afgegeven om behulpzaam te zijn bij het rijpingsproces van de druiven. Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd en wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.

De zorgvuldig geselecteerde druiven worden op traditionele wijze gevinifieerd waarbij de gisting drie weken duurt bij een hoge temperatuur om een optimale extractie van kleur en tannine te waarborgen. Na een rijping van 12 tot 15 maanden vindt de botteling plaats.

Proefnotities: Intens karmozijnrood, de neus is zowel complex als subtiel: zwarte bessen en pruimen gevolgd door gebrande koffie en kaneel, kersen en morellen. In de mond worden deze impressies nog eens bevestigd en ondersteund door een fraaie kruidigheid (zoethout) en rijpe tannines.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chateauneuf-Du-Pape “La Bernardine” Rouge – M. Chapoutier” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *